Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  ponedeljak

  Prvo je bilo samo „tiho odustajanje“, a sada imamo i „minimalni ponedeljak“. O čemu se radi?

  „Minimalni ponedeljak“ je najnoviji TikTok trend na radnom mestu, ali uskoro bi mogao da dobije konkurenciju.

  Ali, prvo nešto o „minimalnom ponedeljku“.

  „To je praksa u kojoj se zaposleni pojvaljuju na poslu u ponedeljak kako bi obavili samo minimum minimuma, često počinjajući dan kasno nakon produktivnog jutarnjeg rituala brige o sebi“, napisao je Fortune.

  Za ovaj trend zaslužna je Marisa Jo, tiktokerka. Ona ovo opisuje kao način da se eliminišu „nedeljni strahovi“ i ukloni „nepotrebni pritisak“ da budemo produktivni koji agresivno vršimo na sebe.

  @itsmarisajo I don’t even want to know what my life would look like without Bare Minimum Monday & @spacetimemonotasking 🫶 #wfh #selfemployed #worklifewellbeing #bareminimummonday #bareminimummondays #burnoutrecovery #selfemployedlife ♬ Theme From A Summer Place – Percy Faith

  @itsmarisajo Replying to @alysialovesmakeup This shift would’ve saved me so much stress & overwhelm back in my corporate days 😵‍💫 #bareminimummonday #bareminimummondays #worklifewellbeing #burnoutrecovery #wfhtips ♬ Theme From A Summer Place – Percy Faith

  Svi trendovi nerada – „minimalni ponedeljak“, „tiho odustajanje“…

  U svojim viralnim videima na tu temu, ona daje uvid u to kako provodi svoje vreme u nedelju i ponedeljak ujutru: složena rutina nege kože i kose, pravljenje čaja i kafe i gledanje u nebo. Ne razmišlja se o ponedeljku.

  Ovaj trend „minimalnog ponedeljka“ je potomak „tihog odustajanja“ koji je takođe pokrenut na TikToku i fokus je na „davanju minimuma“ tokom čitave karijere.

  To znači da sada imamo termine poput „velike ostavke“, „tihog odustajanja“, „minimalnog ponedeljka“, a već je počelo da se govori i o „minimalnom utorku“, ali i ostalim danima u nedelji u kojima, pa….izgleda ne treba da se radi.

  Evo o čemu govorimo

  „Probajte manje u utorak“ je trend o kom se govori na TikToku i koji zagovara sledeće – probajte da u utorak „ne pokušavate“. Dolazite na posao, ali manje se trudite. Na kraju krajeva, ne želite da se iscrpite. Ta prezentacija za koju je šef pitao? Biće! Mejl od klijenta? Čekaće te i sutra. Umesto toga, fokusirajte se na večerašnju večeru i izlazak.

  „Posao – ne u sredu“ je trend koji bi sredom trebalo da smatrate svojom mantrom. „Ne“ radu sredom, „ne“ radu iz kafića, i iznad svega, „ne“ radu iz kancelarije.

  Šta umesto toga? Mogli biste da čitate Ničea i razmišljate o pritisku koji vam nameće suočavanje sa još dva radna dana. Mogli biste da razmislite – a zatim da preispitate – rad sa strane. Da li zaista imate vremena za to? Ili da možda odgledate novu epizodu neke aktuelne serije.

  „Ne brinite o četvrtku“ je još jedan trend umesto kojeg se predlaže da gledate u zidove.

  „Beznačajan petak“ – poslednji dan u nedelji. Trend kaže da u petak ne treba ništa da vam bude bitno, sve je beznačajno.

  Bez obzira kako to nazvali, potreba da se zaštitimo od nerazumnih napora u najobičnijim danima proizilazi iz spoznaje da smo samo nekoliko zalazaka sunca od užasa ponedeljka i još bliže uvredama nedelje uveče. Bolje odvojite dan za sebe. Mi svakako jesmo.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE