Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NALED

  Podrška privredi „teška“ 37,2 miliona EUR, a koje su obaveze privrednika?

  Podrška privredi od početka godine iznosila je više od 37 miliona evra.

  Ministarstvo privrede Srbije je u okviru programa podrške domaćim privrednicima, koji posluju kao mikro, mala ili srednja društva, do početka avgusta ove godine potpisalo 33 ugovora investicione vrednosti od 37,2 miliona evra.

  Kako je saopštilo to ministarstvo, privredna društva dobila su pomoć države uz obavezu da održavaju u radnom odnosu 3.900 zaposlenih, ali i da dodatno angažuju 230 radnika ugovorima na neodređeno vreme.

  Kojim sektorima sleduje podrška

  Ugovori se odnose na različite oblasti poslovanja, počev od prehrambenih proizvoda, metalske industrije i proizvoda u građevinskoj industriji, proizvodnje nameštaja, do proizvoda od plastike, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

  Program podrške domaćim privrednicima koji posluju kao mikro, mala ili srednja društva, koji je počeo u poslednjem kvartalu prošle godine, za cilj ima ravnomerni lokalni i regionalni privredni razvoj kroz unapređenje proizvodnje.

  Do sredine meseca još 9 ugovora za investicione projekte

  Ministarstvo privrede objavilo je prošle nedelje da će do sredine avgusta biti potpisano još devet ugovora o reinvestiranju, odnosno realizaciji novih investicionih projekata, vrednih 320 miliona evra, koji će obezbediti 2.500 novih radnih mesta.

  Kako je precizirano, reč je o proširenje proizvodnog programa elektronske opreme za motorna vozila na postojećoj lokaciji u Pančevu, kao i servisnog centra u Novom Sadu kompanije ZF Pančevo.

  ZF Serbia četvrti put investira u Srbiji, a plan je da se do kraja 2027. godine u Pančevu otvori 589 novih radnih mesta i investira 238 miliona evra, dok će investicionim projektom u Novom Sadu zaposliti 370 radnika i do kraja 2025. godine uložiti više od 6,7 miliona evra.

  Takođe i kompanija Shenchi Automotive planira izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju delova za motorna vozila u Кragujevcu, dok Stax Technologies planira ulaganje u proizvodnju mašina i aparata opšte namene u Čačku.

  Devet ugovora o reinvestiranju: Vrednost 320 mil. EUR i posao za 2.500 ljudi

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE