Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Devet ugovora o reinvestiranju: Vrednost 320 mil. EUR i posao za 2.500 ljudi

  Ministarstvo privrede objavilo je da će do sredine avgusta biti potpisano devet ugovora o reinvestiranju, odnosno realizaciji novih investicionih projekata, vrednih 320 miliona evra, koji će obezbediti 2.500 novih radnih mesta.

  Kako je precizirano, reč je o proširenje proizvodnog programa elektronske opreme za motorna vozila na postojećoj lokaciji u Pančevu, kao i servisnog centra u Novom Sadu kompanije ZF Pančevo.

  ZF Serbia četvrti put investira u Srbiji, a plan je da se do kraja 2027. godine u Pančevu otvori 589 novih radnih mesta i investira 238 miliona evra, dok će investicionim projektom u Novom Sadu zaposliti 370 radnika i do kraja 2025. godine uložiti više od 6,7 miliona evra.

  Kompanija Shenchi Automotive planira izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju delova za motorna vozila u Кragujevcu, dok Stax Technologies planira ulaganje u proizvodnju mašina i aparata opšte namene u Čačku.

  Kako je navedeno, Shenchi Automotive Parts će do kraja 2026. godine investirati 7,9 miliona evra i zaposliti 127 novih radnika, dok će do kraja 2024. godine, Stax Technologies Кonjevići izgradnjom novog pogona investirati 10,4 miliona evra i zaposliti 300 novih radnika.

  Kompanija Pons planira automatizaciju procesa proizvodnje smrznutog peciva u Čačku u šta će uložiti 1,4 miliona evra. Firma Moka želi automatizaciju pogona za pripremu i izradu testa, hleba i kolača u Čačku u šta će do kraja naredne godine investirati 2,2 miliona evra.

  Kompanija Ecomex planira izgradnja proizvodnog objekta za proizvodnju pržene kafe u Staroj Pazovi i do kraja sledeće godine otvoriće 30 novih radnih mesta i uložiti 4,8 miliona evra.

  Istovremeno kompanija Swisslion Takovo želi drugom investicijom u Srbiji da završi automatizaciju postojećih kapaciteta za proizvodnju čokolade, keksa i biskvita u Vršcu u šta će uložiti 1,6 miliona evra.

  Gorenje planira proširenje proizvodnog pogona za proizvodnju frižidera u Valjevu, navedeno je u saopštenju i istaknuto da u saradnji sa Ministarstvom privrede, ta kompanija realizuje sedmu investiciju.

  Precizirano je i da će proširenjem proizvodnog pogona u Valjevu Gorenje investirati 47 miliona evra do kraja 2024. a do kraja 2025. godine zaposliti 1.020 novih radnika.

  U saopštenju je navedeno da se do kraja avgusta očekuje zaključivanje novih ugovora o realizaciji investicionih projekata sa četiri ulagača sa kojima su pregovori završeni, a koji se odnose na prehrambenu industriju (Belt, Neoplanta, Dijamant), kao i automatizaciju proizvodnog procesa u proizvodnji farmaceutskih proizvoda.

  Ministarka privrede Anđelka Atanasković ocenila je da reinvestiranje predstavlja potvrdu privredne i političke stabilnosti Srbije i stabilnosti investicionog ambijenta.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE