Počela maloprodaja komprimovanog prirodnog gasa u mreži NIS-a u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela maloprodaja komprimovanog prirodnog gasa u mreži NIS-a u Beogradu

  Maloprodajna mreža kompanije NIS postala je bogatija za još jedan objekat koji je u svoju ponudu uvrstio komprimovani prirodni gas (KPG), a reč je  o  GAZPROM benzinskoj stanici „Žarkovo 2“ u Beogradu. Otvaranjem prve punionice KPG u glavnom gradu Srbije od ukupno tri kojima raspolaže mreža benzinskih stanica NIS, kompanija je nastavila sa širenjem maloprodaje ovog energenta  koji se zbog svojih  ekoloških karakteristika smatra gorivom budućnosti.

  Kao kompanija koja poseduje najveću mrežu benzinskih stanica u Srbiji, NIS je prepoznao prednosti upotrebe komprimovanog prirodnog gasa. Osim široke primene u industriji, ovaj energent se kao alternativno gorivo koristi za sve vrste motornih vozila, a gorivom budućnosti se naziva kako zbog svojih ekoloških karakteristika, tako i zbog odličnih performansi koje pruža vozilima. Osim toga, smatra se i najekonomičnijim konvencionalnim gorivom za motorna vozila jer se njegovom primenom, u poređenju sa benzinom, dizelom i tečnim naftnim gasom,  ostvaruju značajne finansijske uštede.

  NIS je prva velika mreža benzinskih stanica u zemlji koja je u svoju ponudu uvrstila komprimovani prirodni gas puštanjem u rad punionice KPG na NIS Petrol benzinskoj stanici „Novi Sad  10“ 2015. godine, a godinu dana kasnije i  maloprodajne jedinice ovog energenta na  NIS Petrol benzinskoj stanici „Čačak 1“. Otvaranjem prve punionice komprimovanog prirodnog gasa u Beogradu, NIS nastavlja sa ulaganjima u razvoj maloprodaje ovog ekološki čistog energenta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE