Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od danas NOVI ROK za prijavu za SUBVENCIJE za fiskalizaciju

  Novi krug prijavljivanja privrednika za subvencije za fiskalizaciju, odnosno subvencije države za prelazak na novi model fiskalizacije počinje danas i traje do 5. aprila.

  Rok za prelazak na novi model fiskalizacije je 1. maj ove godine, a iz Ministarstva finansija poručuju da neće biti nikakvog pomeranja rokova.

  Prijavljivanje za subvencije za uvođenje novog modela fiskalizacije za sve koji se nisu prijavili u prvom roku odvijaće se na isti način kao i prethodnog puta, na portalu Poreske uprave.

  Prijavljivanje se može obaviti na portalu Poreske uprave ePorezi i da bi se privrednici prijavili za subvencije prvo treba da, ukoliko to nisu uradili, prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata.

  Za ostvarivanje subvenicija, obveznici fiskalizacije mogu da se prijave samo jednom, a naknadno menjanje prijava neće biti moguće.

  Obveznicima se uplaćuje po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti po svakom prodajnom mestu i po svakom uređaju još po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, a za privrednike koji nisu u sistemu PDV-a, taj iznos se uvećava za 20 odsto.

  Prvi krug prijave za subvencije države trajao je od 15. oktobra 2021. do 31. januara 2022. godine i za pomoć države prijavilo se oko 124.000 obveznika fiskalizacije.

  Obveznici fiskalizacije direktno dobijaju novčana sredstva za prelazak na novi model fiskalizacije, a budžetom za ovu godinu opredeljeno je za tu namenu šest milijardi dinara.

  FISKALNE KASE: Taksisti i advokati izuzeti – ko mora da ima nove fiskalne uređaje?

  NOVI ROK za prijavu za SUBVENCIJE za FISKALIZACIJU od 15. marta

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE