Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVI ROK za prijavu za SUBVENCIJE za FISKALIZACIJU od 15. marta

  Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio je danas novi rok za prijavljivanje za državne subvencije za fiskalizaciju, odnosno prelazak na novi model fiskalizacije, a koji će trajati od 15. marta do 5. aprila, kako bi svi obveznici fiskalizacije koji se ranije nisu prijavili mogli da dobiju pomoć države.

  „Na sednici Vlade Srbije sutra će biti usvojena odluku o novom roku za prijavljivanje za subvencije za nabavku fiskalnih kasa. Rok za prijavljivanje je od 15. marta do 5. aprila i ja pozivam sve se nisu prijavili za subvencije da sada to učine“, rekao je Mali prilikom obilaska beogradskog frizerskog salona „Master klas“ u kojem je instalirana nova kasa.

  Ima novca za subvencije za fiskalizaciju, biće isplaćen na vreme

  Dodao je da ima novca u budžetu za subvencije, da je sve isplaćeno na vreme i u dinar, te da će tako biti i sa onima koji se budu prijavljivali u narednom periodu.

  „Od 1. maja za sve koji treba da budu obveznici novog sistema važi pravilo da moraju da imaju nove fiskalne kase i uredjaje i da potpuno rade po novom sistemu“, podsetio je Mali, kao i da svi obveznici mogu da biraju izmedju 200 softverskih i hardverskih rešenja.

   

  Prethodni rok do kada su obveznici mogli da se prijave za subencije za novu fiskalizaciju bio je 31. januar 2022. godine.

  FISKALNE KASE: Taksisti i advokati izuzeti – ko mora da ima nove fiskalne uređaje?

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE