Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „O zahtevima frilensera sledeće godine, do tada nema polemike o porezu“

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je primio zahteve inicijative „Ne uništavajte frilensere“ i istakao da će o njihovim predlozima moći da se razgovara tokom naredne godine, kada se bude pripremao novi set Zakona o porezu na dohodak građana.

  Do tada, kaže ministar, ne želi kroz medije i preko interneta da polemiše sa bilo kim na temu – „da li treba platiti porez“.

  „Poreski zakon se nije menjao godinama i taj zakon je isti za sve. U svakoj savremenoj uređenoj državi porez treba da se plati. Da li je plaćen ili nije, to nije odgovornost Poreske uprave ili države, već onog pojedinca koji ima obavezu da u trenutku kada je nešto zaradio, da deo tog novca iskoristi i za plaćanje poreza“, rekao je Mali za Tanjug.

  Ističe da će se tokom naredne godine predlozi inicijative „Ne uništavajte frilensere“ sagledati i da će sa predstavnicima te inicijative o tome razgovarati.

  U ovom trenutku molim sve da svoje obaveze izmire na način koji je definisan zakonom„, rekao je ministar.

  Nakon najave o naplati poreza firlenserima počelo je prikupljanje peticije u okviru inicijative „Ne uništavajte frilensere“, jer su pojedini frilenseri tvrdili da će im naplatom poreza biti oduzeto i do 80 odsto prihoda.

  Zahteve su predali Vladi Srbije, Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi, a predložili su da država zakonski reguliše status frilensera i da odredi poreski model koji će omogućavati i stimulisati poslovanje tog sektora.

  Kako Poreska RAČUNA POREZ: Šta je zajedničko rešenjima koja stižu frilenserima?

  FRILENSERI kreću u PROTEST: Država ignoriše naše zahteve

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE