Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FRILENSERI kreću u PROTEST: Država ignoriše naše zahteve

  Udruženje radnika na internetu pozvalo je pojedince i organizacije na digitalni protest zbog, kako se navodi, neodgovaranja premijerke Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog na njihove zahteva za obustavu retroaktivne naplate poreza i otpočinjanjem pregovora oko budućeg pravnog statusa i načina oporezivanja radnika na internetu.

  „Udruženje radnika na internetu prošle nedelje je predalo svoje zahteve premijerki Ani Brnabić, ministru finansija Siniši Malom i direktorki Poreske uprave Dragani Marković da zaustave trenutnu naplatu i pokretanje poreskih postupaka i započnu hitne pregovore sa nama. Iako su premijerka i ministar izjavljivali da su spremni na pregovore, oni još uvek nisu odgovorili na naše zahteve. Sad je došao trenutak da čuju svakog od nas pojedinačno i da im se jasno stavi do znanja da do pregovora mora doći“, navelo je Udruženje.

  Kako dalje navode, digitalni protest podrazumevao bi zajedničku akciju masovnog slanja mejlova sledeće sadržine:

  Ja, radnik na internetu, pošteno radim svoj posao i živim od toga. Ne pristajem na nerazumne namete, previsoke nenaplative i iznenadne. Želim da živim u svojoj zemlji i uspeo sam da pronađem način da to ostvarim, radeći na internetu. Apelujem da država odmah prekine sa pretnjama i progonom desetina hiljada mojih kolega i mene. Pozivam državne organe da uvaže i prihvate naše zahteve.

  1. Obustava postupaka poreske kontrole, donošenja i izvršavanja poreskih rešenja sve dok se ne uspostavi održiv, transparentan i precizan poresko-pravni okvir za radnike na internetu.

  2. Početak pregovora i dijaloga o pravnom statusu radnika na internetu, definisanju strukture i finansijskih stopa poreza i doprinosa.

  Kao i pozivanje brojeva telefona premijerke i ministra finansija, kako bi pokazali koliko ih ima i da su jednoglasni u nameri da ne pristanu na, kako kažu, njihovo zastrašivanje.

  Frilenseri zahtevaju: Zaustavite PORESKA REŠENJA za uplate iz inostranstva

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE