Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Prethodna godina bila je izazovna, puna promena i prilagođavanja, a stalni boravak kod kuće izmenio je način na koji živimo i radimo, iz korena. U uslovima pandemije životni prostor svima je morao da postane multifunkcionalan i preko noći se pretvorio u kancelariju, školu, prostor za sport, prostor za odmor.

  Naučili smo koliko nam je dragoceno da imamo kutak samo za sebe, a više nego ikad počeli smo da cenimo zvuk tišine i miran san. Sa ovim novim potrebama i usled drugih faktora na vrlo specifičnom tržištu nekretnina u Srbiji, nakon kratkog zastoja u proleće, došlo je do rasta prodaja i kupovina stanova tokom 2020. godine za čak 20 odsto. Predviđanja su da će se trend alokacije i promene životnog prostora širom sveta nastaviti u ovoj godini.

  Što se tiče informacija kakve se nekretnine traže i kupuju, novi svetski trendovi upućuju na to da su se želje i preferencije onih koji tragaju za novim stanom značajno promenile. „Open space“ koncept će polako, ali sigurno „otići u penziju“, upravo zbog nemogućnosti izolovanja u zatvorene prostorije, u trenucima kada nam je to potrebno. Na nekim tržištima, potražnja za luksuznim stanovima zamenjena je tražnjom za kućama sa dvorištem, na obodima grada. Sa druge strane, u određenim zemljama seoska domaćinstva su hit i potražnja za njima je naglo skočila.

   

  Briga o zdravlju takođe je uticala na globalne trendove u nekretninama, pa mnoge porodice pri traženju novog doma visoko na listi prioriteta imaju blizinu savremenih i viskokvalitetnih zdravstvenih centara.

  Ubrzana digitalizacija svih poslovnih procesa u 2020. godini dovela je do toga da se kupovina i prodaja stana mogu obaviti uz manji broj sastanaka i fizičkog kontakta, a nove tehnologije omogućuju da određeni prostor pogledamo i bez odlaska na adresu.

  Oni koji tragaju za podrškom prilikom kupovine kuće ili stana su u dobroj poziciji, budući da su uslovi za realizaciju stambenih kredita trenutno veoma povoljni. Kamatne stope beleže rekordno niske vrednosti, a troškovi za obradu kredita niži su nego pre, te je ova opcija veoma atraktivna za različite ciljne grupe, kako porodice, tako i pojedince.

  Kada donosimo važne životne odluke kakva je kupovina doma, svima nam je potreban oslonac i pouzdan partner, a u slučaju stambenih kredita to je ponuda Vojvođanske banke. Nemanja Majdov, član Olimpijskog tima Srbije, poručuje da je u takvim trenucima ključ u pravoj podršci. Sve informacije potražite na sledećem linku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE