Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Serija, Netflix

  Počelo OTPUŠTANJE: Netflix se pozdravlja sa brojnim zaposlenima, evo zašto

  Kompanija Netflix otpušta oko 150 zaposlenih u kompaniji, jer je izgubila 200.000 pretplatnika u prva tri meseca ove godine.

  Otkaz je dobilo manje od 2 odsto zaposlenih, kojih ukupno ima 11.000. Većina otpuštanja dešava se u Sjedinjenim Američkim Državama.

  „Kao što smo objasnili u vezi sa zaradama, naš usporavajući rast prihoda znači da takođe moramo da usporimo rast troškova kompanije. Nažalost, danas otpuštamo oko 150 zaposlenih, uglavnom iz SAD. Ove promene su prvenstveno vođene poslovnim potrebama, a ne individualnim učinkom. To ih čini posebno teškim jer niko od nas ne želi da se oprosti od sjajnih kolega. Trudimo se da ih podržimo kroz ovu veoma tešku tranziciju”, rekao je predstavnik kompanije za CNBC.

  Smanjenje broja zaposlenih, koje se očekivalo, desilo se za manje od mesec dana nakon što je Netflix prijavio prvi gubitak pretplatnika za 10 godina i prognozirao gubitke u narednom tromesečju. Akcije kompanije pale su za skoro 70 odsto od januara.

  Netflix

  Netflix (Pixabay)

  Netflix želi da privuče nove pretplatnike

  Ko-izvršni direktor Rid Hastings rekao je da ,,kompanija istražuje niže nivoe, podržane oglasima“, u pokušaju da dovede nove pretplatnike nakon godina odupiranja reklamama na platformi.

  Netflix takođe radi na suzbijanju masovnog deljenja lozinki, napominjući da pored svojih 222 miliona domaćinstava koja plaćaju, postoji više od 100 miliona dodatnih domaćinstava zahvaljujući deljenju naloga.

  Otpuštanja u Netflixu, iako im je cilj usporavanje pada broja pretplatnika, deo su veće kontrakcije poslova u tehnološkoj industriji. Nekoliko tehnoloških kompanija nedavno je najavilo zamrzavanje zapošljavanja i otpuštanja, uključujući Facebook matičnu kompaniju Mete, Amazona, Ubera i Robinhood-a.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE