Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Navala na jeftine nekretnine u komšiluku, kvadrat MANJE od 1 EUR

  Kada je kupovina nekretnina u pitanju, u poslednjih nekoliko meseci zavladalo je veliko interesovanje za Liku, a kupuju se stare kuće, srušena seoska imanja, građevinska zemljišta.

  Razumljvo, imajući u vidu prilično niske cene plodnog poljoprivrednog tla, od jedne do dve kune po kvadratnom metru, piše Slobodna Dalmacija.

  Osim jeftinog zemljišta, tu su i kuće za adaptaciju koje mogu da se pronađu za dvadesetak hiljada evra, a pojačanom interesu presudio je strah od korone, koji je ljude naveo da investiraju u zemlju, u proizvodnju svoje hrane.

  Prema pisanju ovog medija, nisu samo Dalmatinci u igri, u poslednje vreme u Liku beže i Zagrepčani, kojima je razorni zemljotres uneo dodatni strah. Već za stotinak hiljada kuna brzopotezno postaju vlasnici prelepih kuća na potezu od Gospića do Karlobaga, s plodnim tlom i šumom nadomak ruke.

  „Mislim da sam jedini čovek na svetu koji želi da korona luduje još makar pet godina. Jer od kada je došla, biznis u mojoj agenciji za nekretnine, jedinoj preostaloj u Lici, se zakovitlao. Već nekih šest do sedam godina beležim pojačani interes Dalmatinaca za kupovinom nekretnine ili zemljišta na području od Otočca do Gospića, doslovno u čitavoj Lici. Međutim, u poslednjih nekoliko korona-meseci samo u mojoj agenciji finiširali smo osamdesetak kupoprodaja. Dalmatinci masovno kupuju poljoprivredna zemljišta, privlači ih niska cena, a u igri su sve lokacije. Ako bih pravio poređenje, poljoprivredno zemljište čak bolje ide od kuća i imanja“ kaže Ivan Bižanović, vlasnik agencije Lika nekretnine

  Prvi red do reke ima bolji status

  Kao što na obali prvi red do mora ima najvišu cenu, a najteže ga je i pronaći, tako i u Lici prvi red do reke ima bolji status. Uz reku Gacku takvih lokaliteta više i nema, a ako se koji nađe u prodaji, nestane u tren oka.

  Ipak, i u njenoj blizini cena nije enormna kao uz more, ovde se već za 20 do 35 evra po metru kvadratnom može naći odlična lokacija.

  Građevinskom zemljištu se cena kreće od pet do 25 evra.

  Izvor: Slobodna Dalmacija

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE