Najbolji grad za život nije tako daleko od nas

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolji grad za život nije tako daleko od nas

  Prema istraživanju globalne konzultantsko preduzetničke grupe Mercer, u konkurenciji 231. svetskog grada austrijska prestonica je i ove godine, deveti put zaredom, proglašena najboljim gradom na svetu kada je u pitanju kvalitet života.

  U istraživanju se upoređuje četrdesetak raznih faktora kao što je politička stabilnost, infrastruktura, zdravstvena njega, obrazovanje, stepen kriminaliteta, rekreacija, kultura, brige o životnoj sredini, lične slobode, na način da se sabiraju bodovi u svim kategorijama – političkoj, socijalnoj i privrednoj.

  Širom sveta Beč služi kao primer urbanog kvaliteta življenja. Beč gradi budućnost, odnosno pokazuje sliku svoje nove urbanosti kao grad budućnosti jer rast i promene takođe nude mogućnost da se grad izgrađuje u skladu sa vodećim principima urbanog razvoja koji štedi buduće resurse.

  Nadalje, Beč raste van svojih granica i pokazuje ga u metropolitanskom regionu kao globalnoj ekonomskoj i istraživačkoj lokaciji.

  Ne raste samo Beč, već i čitava regija, koja uključuje susedne okruge Donje Austrije i delove Severnog Burgenlanda. 2030. godine će živeti više od tri miliona ljudi u ovoj metropolskoj regiji.

  Beč je takođe “pametan grad”, funkcionalni grad koji nudi svojim građanima visokokvalitetnu socijalnu infrastrukturu, zelene i rekreacijske oblasti, udobnost i sigurnost zbrinjavanja, koja upravlja prirodnim resursima i doprinosi zaštiti klime.

  Grad nastoji dugoročno osigurati taj status pomoću sveobuhvatnih mera za održiv urbani razvoj grada, ali i odličnim strateškim planiranjem.

  Javni prevoz je neobično jeftin. Sedmična karta koja uključuje putovanje svim javnim prevoznim sredstvima košta oko 17 evra. Međutim neverovatno zvuči da je cena javnog prevoza 1 evro dnevno. Naime 365 evra košta godišnja karta za javni prevoz u Beču.

  Izvor: CdM

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE