Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MILIONSKE CIFRE: U Novom Pazaru se DUGUJE za smeće, za poreze i doprinose

  Novopazarci i pravna lica za odnošenje smeća duguju Javno komunalnom preduzeću (JKP) Gradska čistoća 325 miliona dinara, rečeno je za Radio Sto plus u tom preduzeću.

  Osim toga, dugovanja za poreze i doprinose radnicima iznose više od 44 miliona dinara.

  Direktor JKP Gradska čistoća Armin Mehović rekao je za taj radio da je naplata dugovanja bolja u poslednjih sedam meseci i da se tokom tog perioda dug smanjio za više od 35 miliona dinara.

  „Krajem oktobra prošle godine dug je iznosio više od 360 miliona dinara, i od tada do danas smo ostvarili bolju naplatu, iako još uvek nismo zadovoljni“, rekao je Mehović.

  On je kazao i da je korisnicima njihovih usluga omogućen reprogram duga u tri do deset rata u zavisnosti od visine dugovanja.

  Mehović je naveo i da je to javno preduzeće u poslednja četiri meseca smanjilo dug za poreze i doprinose zaposlenih za oko 13 miliona dinara.

  „Taj dug trenutno iznosi više od 44 miliona, dok su krajem januara dugovanja bila 57 miliona dinara. Dug za poreze i doprinose zaposlenih povećao se u toku pandemije korona virusa kada javnim preduzećima nije bilo omogućeno odloženo plaćanje tih obaveza“, izjavio je Mehović.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE