Rusija NE DOZVOLJAVA sletanje austrijskoj i francuskoj aviokompaniji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rusija NE DOZVOLJAVA sletanje austrijskoj i francuskoj aviokompaniji

  Avio-kompanije Austrian Airlines i Air France otkazale su letove za Moskvu, jer ruska strana nije pristala na promenu maršrute letova koji zaobilaze Belorusiju.

  Predstavnik francuske kompanije saopštio je za Sputnjik da je let AF1154, koji je trebalo da ide iz Pariza u Moskvu, odložen. Isto se desilo i sa letom Beč-Moskva kompanije Austrian Airlines.

  Kako su naveli u kompaniji Air France, putnicima je ponuđeno ili da odlože let za neki drugi datum, ili da im se vrati novac za kartu.

  “Kompanija Austrian Airlines do daljnjeg je obustavila letove iznad beloruskog vazdušnog prostora na osnovu preporuke Agencije za vazduhoplovnu bezbednost EU (EASA). Iz tog razloga takođe je potrebno prilagoditi maršrutu leta iz Beča u Moskvu.”

  Promene putanje leta moraju odobriti vlasti. Ruske vlasti nam nisu dale ovu dozvolu. Zbog toga je Austrian Airlines bio prinuđen da otkaže let iz Beča za Moskvu, saopštila je austrijska kompanija na zahtev za komentar povodom otkazivanja jutarnjeg leta iz Beča u Moskvu.

  U sredu je EASA preporučila evropskim avio-kompanijama da izbegavaju vazdušni prostor Belorusije do kraja međunarodne istrage incidenta sa prinudnim sletanjem aviona kompanije Rajan er u Minsku.

  Avion Rajan era, koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno je sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog saopštenja da je podmetnuta bomba. Na lice mesta su upućeni demineri. Informacije o miniranju nije potvrđena, a Istražni komitet Belorusije saopštio je da je pokrenuo krivični postupak zbog lažne prijave o miniranju.

  Beloruski aktivisti za ljudska prava saopštili su da je osnivač kanala na Telegramu “Neksta”, koji se u Belorusiji smatra ekstremističkim, Roman Protasevič, leteo ovim avionom i da je priveden prilikom provere dokumenata na aerodromu u Minsku.

  Protasevič je u ovoj zemlji stavljen na spisak lica umešanih u terorizam. Protiv njega je pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za “organizovanje masovnih nereda”. Njemu preti kazna do 15 godina zatvora. Zajedno sa Protasevičem, u Minsku je privedena i državljanka Rusije Sofija Sapega.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE