Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mastercard omogućio Google Pay™ za beskontaktna plaćanja

  U skladu sa savremenim okruženjem u kome svi već mobilne telefone imamo sa sobom i na njih se oslanjamo u  svakom trenutku očekivano je što korisnici danas sve više koriste mobilna plaćanja.

  Mobilna plaćanja su značajan trend u platnoj industriji širom sveta, a poslednjih godina i u Srbiji sve je veći broj rešenja za mobilna plaćanja koja se nude građanima.

  Pored već postojećih rešenja za mobilna plaćanja koja su dostupna korisnicima Mastercard kartica u Srbiji, od sada na raspolaganju imaju još jedno – Google Pay.

  Plaćanja Mastercard karticama kroz Google Pay obavljaju se beskontaktno, na svim lokacijama gde su beskontaktna plaćanja prihvaćena, a sve što je potrebno je da korisnici sa sobom nose samo mobilni telefon.

  Google Pay mobilna plaćanja su trenutno dostupna korisnicima Mastercard kartica OTP Banke, ProCredit Banke i Banke Poštanska štedionica.

  Mobilna plaćanja: Kako se koristi usluga Google Pay?

  Rešenje je namenjeno korisnicima Android i WearOS operativnih sistema.

  Da bi koristili Google Pay, korisnici Android uređaja sa Lollipop 5.0 ili novijom verzijom Androida treba da otvore aplikaciju digitalnog novčanika Google Wallet (Google Novčanik) koja je već integrisana u telefonu, dok je kod starijih verzija Android sistema potrebno da se ona preuzme sa Google Play digitalne prodavnice.

  Nakon što otvori aplikaciju, korisnik treba da klikne na opciju „Add to Wallet“ i zatim doda svoju Mastercard karticu tako što će ili slikati karticu ili ručno uneti podatke sa kartice.

  Moguće je da će biti potrebna i verifikacija kartice upisivanjem koda koji stiže u SMS poruci, nakon čega se može obaviti plaćanje.

  Samo plaćanje se obavlja tako što korisnik jednostavno prisloni svoj mobilni telefon na kome je aktivirana Google Wallet aplikacija na POS terminal. Osim što nije potreban novčanik, beskontaktno mobilno plaćanje se obavlja i bez dodatnog unosa PIN koda, kao i internet konekcije.

  Google Pay beskontaktno plaćanje – visok stepen bezbednosti

  Osim što je praktično za korišćenje, plaćanje putem Google Pay usluge sa povezanom Mastercard karticom donosi dodatni stepen bezbednosti zahvaljujući tehnologiji tokenizacije kompanije Mastercard.

  Naime, tokenizacija osigurava da se prilikom transakcije koristi zamenski broj kartice ili token, tako da se pravi broj kartice ne deli sa trgovcem.

  Osim toga, iz ugla korisnika i trgovaca nema razlike u tome da li se kupovina obavlja fizičkom ili Mastercard karticom digitalizovanom u Google Pay servisu, jer su nivo sigurnosti transakcija i benefita koje one pružaju – identični.

  Inače, osim Google Pay plaćanja, poznato je da je Mastercard već doveo Apple Pay na tržište, a sve to pokazuje opredeljenost kompanije izgradnji digitalnih plaćanja i digitalne ekonomije.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mastercard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE