Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stop shop pametne klupe

  Pametne klupe u STOP SHOP ritejl parkovima

  Austrijska kompanija IMMOFINANZ počela je da postavlja pametne klupe u svoje STOP SHOP ritejl parkove u Srbiji, pružajući posetiocima pristup punjačima za telefone, besplatnoj Wi-Fi internet konekciji i podacima o vremenu i kvalitetu vazduha u realnom vremenu. Ovaj gradski nameštaj na solarni pogon koji preko fotonaponske tehnologije isporučuje zelenu energiju, a koji je dizajnirao srpski startup Strawberry Energy, već je postavljen u pet od 14 STOP SHOP-ova u Srbiji – u Borči, Subotici, Smederevu, Požarevcu i Vršcu.

  Napajani isključivo solarnom energijom i sposobni da skladište energiju danima kada nema Sunca, kao i tokom noći, oni su savršena mesta za posetioce STOP SHOP-ova da se odmore, napune telefone i isplaniraju šoping. Osim pokretanja mobilnih telefona, tableta i MP3 plejera, Strawberry pametne klupe prate kvalitet vazduha i nivoe buke u okolini. Već su prisutni u više od 65 gradova širom sveta.

  STOP SHOP pametne klupe

  STOP SHOP pametne klupe

  „Ovaj inovativni mobilijar nije samo atraktivan, već i održiv dodatak za naše posetioce jer će klupe prikupljati i podatke o životnoj sredini. Činjenica da je srpska kompanija Strawberry Energy dizajnirala i kreirala klupe još je jedan razlog za ovu saradnju na obostrano zadovoljstvo“, rekla je Maja Marić, menadžerka zadužena za brend STOP SHOP u Srbiji.

  IMMOFINANZ sprovodi sopstvenu proizvodnju obnovljive energije, na primer instaliranjem sistema za osvetljenje i navodnjavanje u okviru STOP SHOP-ova, dok svi srpski ritejl parkovi ovog brenda poseduju i BREEAM sertifikat, što znači da imaju najviše standarde održivog dizajna i upravljanja imovinom.

  Postavljanje pametnih klupa u svim STOP SHOP-ovima u Srbiji biće završeno 2023. godine.

  Srpski STOP SHOP portfolio obuhvata ritejl parkove u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru.

  Izvor: BIZLife

  Foto: IMMOFINANZ

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE