Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  putarine promene

  Stiže NOVI SISTEM naplate putarine: Nema više čekanja

  Uvodi se novi sistem naplate putarine koji donosi izmene vozačima na putu. Do kraja septembra očekuje se uvođenje zajedničkog sistema elektronske naplate putarine pod nazivom „Otvoreni Balkan“.

  Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je ovaj sistem u fazi testiranja, a važi za naplatu putarine na auto-putevima zemalja članica Inicijative Otvoreni Balkan, odnosno važi za Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju.

  Izmenom sistema naplate vozači će moći samo s jednim TAG-om da plaćaju putarinu bez zaustavljanja ili kupovine bilo kog drugog dodatnog uređaja.

  Biće jeftinije za pet odsto, a očekuje se da Bugarska bude još jedna od zemalja u ovom sistemu.

  Naplatna rampa, novi sistem naplate putarine (Putevi Srbije)

  „Do kraja septembra krećemo sa upotrebom jednog TAG-a između Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Bilo koji korisnik ETC naplate u bilo kojoj od tih zemalja moći će samo s jednim TAG-om da plaća putarinu, bez zaustavljanja ili kupovine bilo kakvog dodatnog uređaja ili kartice u zemljama u kojima nije njegovo vozilo registrovano“, izjavio je ministar Momirović.

  „Nećete gubiti vreme na naplatnim rampama, međutim, nije uvek sve baš idealno. Mnogo se dobija ovim, imaću jedan TAG, a ne tri, ali recimo u Hrvatskoj kad platite 50 evra, odmah dobijete 22 posto još na tu sumu vam ubace, odnosno, imate popust od 22,5 posto“, kaže za N1 Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji.

  Izvor: N1

  Foto: Beta/Putevi Srbije

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE