Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Marija Jović, PepsiCo

  „Ljubav prema poslu je motivacija za razvoj“

  Marija Jović, menadžer za strateško upravljanje prihodima na Zapadnom Balkanu u kompaniji PepsiCo, piše kako je tekao njen profesionalni razvoj u ovoj firmi i u čemu pronalazi dnevnu inspiraciju

  Kompanija PepsiCo važi za kompaniju koja neguje kulturu zapošljavanja talenata spremnih da napreduju kroz izazovne prilike i zadatke. Brojni edukativni programi namenjeni mladim inovatorima, ali i ostalim zaposlenima, jedna su od karakteristika koje kompaniju čine liderom u industriji hrane i pića. To potvrđuje i Marija Jović, a ovo je njena priča.

  Moj PepsiCo put

  Moj profesionalni razvoj započeo je u jednoj međunarodnoj kompaniji u okviru koje sam imala prilike da usvojim znanja i veštine iz brojnih ekonomskih oblasti. Raznovrsna tehnička znanja koja sam tada usvojila bila su odlična osnova za početak rada u multinacionalnoj kompaniji PepsiCo, gde sam svoj rad započela na poziciji analitičara za finansijsko planiranje. Na samom početku dobila sam priliku da radim sa različitim sektorima i sretnem se sa raznovrsnim zadacima iz oblasti kontrolinga, proizvodnog planiranja, izveštavanja, ali najveće zadovoljstvo su mi uvek predstavljali komercijalno-finansijski poslovi.

  Kroz odnos sa drugim funkcijama, tržištima i ljudima iz raznih struka, sa različitih krajeva sveta – stekla sam kako funkcionalna znanja tako i takozvane meke veštine. PepsiCo mi je od samog početka pružio široku lepezu znanja, koja je dovela do profesionalnog unapređenja i sagledavanja drugačijih perspektiva. Preusmeravanjem na upravljanje prihodima prepoznala sam da su mi neophodna znanja i van finansijskog sektora, što je bio podstrek da postanem deo projektnog tima i radim na izuzetno važnim i velikim projektima.

  Inspiriše me…

  Kada radite u jednoj multinacionalnoj kompaniji, kakva je PepsiCo, mogućnosti su ogromne. Važno je da uočite onu koja vam odgovara i koja će doprineti vašoj profesionalnoj, ali i ličnoj nadogradnji i satisfakciji. Ono što bih istakla kao jednu od velikih prednosti rada u kompaniji PepsiCo jeste briga o zaposlenima, koja se, između ostalog, ogleda u mogućnosti pohađanja brojnih edukativnih programa. Smatram da je najdragoceniji vid usavršavanja mogućnost razmene znanja i iskustva sa ljudima iz različitih sektora i zemalja.

  Volim posao koji radim i smatram da je to najveća motivacija, a ono što me dodatno pokreće jesu kolege koje sa istim žarom pristupaju poslu i osećaj da možemo da se oslonimo jedni na druge, uspešno realizujemo projekat i zadovoljimo naše potrošače. Taj osećaj je neprocenjiv.

  Balans između radnog i slobodnog vremena

  Veoma je izazovno napraviti balans između privatnog i poslovnog života. Moj savet je da što veći deo dana ispunite stvarima i poslovima koje volite, jer samo kada ste ispunjeni dobrom energijom – možete sa elanom ući u novi dan i napraviti dobre rezultate.

  Veliki pokretač su mi sportske aktivnosti, ali i druženje sa dragim ljudima. Volim da čitam i istražujem kako teme koje su u skladu sa ličnim interesovanjima tako i sve ono što je važno za industriju. Vikendom se budi moj duh avanturiste i uživam u planinarenju i različitim adrenalinskim izazovima.

  Izvor: BIZLife Magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE