Krkobabić: "Planule" besplatne kuće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Krkobabić: “Planule” besplatne kuće

  Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da su u selima opštine Sečanj “planule” kuće, jer će čak njih 13 dobiti novog vlasnika.

  Prezentujući rad komisije, koja je odobrila nove zahteve za kupovinu kuća na selu, Krkobabić je naveo da u opštini Paraćin tri kuće dobijaju nove vlasnike.

  “Ovoga puta najveća kuća nalazi se u selu Gajdobra u opštini Bačka Palanka, ima 320 kvadrata i 7,7 ari placa i staje 1,17 miliona dinara. Kuća sa najvećom okućnicom od 55 ari nalazi se u opštini Zrenjanin u selu Mihajlovu i staje maksimalnih 1,2 miliona dinara”, rekao je Krakobabić.

  Na sednici komisije dodeljeno je 107 seoskih kuća i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodice sa teritorije čitave Srbije.

  Opština Knić u Šumadijskom okrugu dobiće nove stanare u selu Toponica, novu porodicu čeka i selo Donji Katun opštine Varvarin, a na jugu Srbije oživeće seoske kuće u opštinama Merošina i Blace.

  Novac za kupovinu seoskih kuća se dodeljuje po redosledu pristiglih prijava, do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

  Za bespovratna sredstava za kupovinu seoske kuće mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina života. Maksimalna vrednost kuće može iznositi 1,2 miliona dinara.

  Za ove namene u republičkom budžetu ove godine predviđeno je 500 miliona dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE