"Kraj gužvama kroz Čačak": Otvorena nova deonica Koridora 11

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Kraj gužvama kroz Čačak”: Otvorena nova deonica Koridora 11

  Deonica auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine kod Čačka do Pakovraće, u dužini oko 11,5 kilometara, otvorena je za saobraćaj.

  Premijerka Ana Brnabić, koja je prisustvovala otvaranju umesto predsednika Srbije Aleksandra Vučića, provozala se autobusom novim auto-putem.

  Otvaranjem deonice autoputa od Preljine do Pakovraće saobraćajne gužve koje su se stvarale kroz Čačak, naročito tokom sezone letnjih odmora i vikendom postaće prošlost, jer je sav tranzitni saobraćaj preusmeren na novu obilaznicu.

  Ona je u sastavu deonice autoputa Preljina – Požege od 30,9 kilometara, na kojoj je glavni izvođač kineska kompanija “Čajna roud end bridž korporejšn” (CRBC).

  Rok za završtetak radova koji su počeli u maju 2019. godine na celoj deonici do Požege je 36 meseci, a njihova vrednost je 450 miliona evra.

  Deonica Preljina-Požega je nastavak projekta izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran ukupne dužine 258 kilometara. Autoput Preljina-Požega je podeljen na tri manje deonice.

  Auto-put od Preljine do Požege je regionalna saobraćajnica, jer predstavlja nastavak Koridora 11 ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, jer od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa BiH.

  Kompanija Konstrakšn Korporejšn of Čajna počela je krajem prošle godine radove na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, koja će ovaj grad da spoji sa auto-putom “Miloš Veliki” i da izmesti teretni saobraćaj iz centra grada.

  Prema ugovoru, ista kompanija će u maju ove godine početi izgradnju obilaznice oko Užica i tunela Kadinjača, a kasnije i obilaznica oko Požege.

  Planirano je da se na budućem auto-putu ka Crnoj Gori izgradi krak ka Višegradu u Republici Srpskoj i Dugoj Poljani, na pravcu ka Novom Pazaru.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE