Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kina UKINULA jednu od NAJPOPULARNIJIH društvenih mreža

  LinkedIn je najavio da će da ukine svoju društvenu mrežu u Kini. Kompanija je kao razlog navela “izazovno operativno okruženje i veće zahteve usklađenosti u Kini“.

  “Iako smo postigli uspeh u pomaganju kineskim članovima u pronalaženju posla i ekonomskih mogućnosti, nismo pronašli isti nivo uspeha u društvenim aspektima deljenja i informisanosti”, navodi se u saopštenju LinkedIna.

  Kompanija ne napušta u potpunosti Kinu. Oni planiraju da u budućnosti rade na samostalnoj aplikaciji za zapošljavanje pod nazivom InJobs, koja neće imati društveni sadržaj ili bilo koji način za deljenje objava ili članaka.

  LinkedIn se složio da se pridržava državnih ograničenja i blokira određene sadržaje kada je pokrenut u Kini u februaru 2014.

  Međutim, neki znaci problema pojavili su se ove godine. Između ostalog, nedavno je LinkedIn stavio na crnu listu nekoliko novinarskih profila.

  U martu je kompanija sprečila nove kineske korisnike da se prijave, dok je brinula da se pridržava zakona te zemlje. Nekoliko meseci kasnije, Kina je saopštila da 105 aplikacija krši zakone o prikupljanju podataka, uključujući LinkedIn.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE