Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jednostavan jutarnji ritual Eštona Kučera koji utiče na njegovu produktivnost

  Hajde da pogađamo šta je bila prva stvar koju ste uradili jutros, čim ste otvorili oči: Uzeli ste telefon i počeli da kuckate po njemu. Nije potrebno neko posebno istraživanje koje bi to potvrdilo. Pođite od sebe i vama bliskih ljudi.

  Ipak, postoje i neki iznenađujući podaci koji pokazuju da 80 odsto milenijalaca spava sa svojim telefonima. Druga studija otkriva da 40 odsto odraslih proverava svoje telefone na svakih pet minuta. Polovina zaposlenih na visokim pozicijama započinje svoj dan mejlom.

  Drugim rečima, većina nas započinje (i često završava) svoj dan konzurmirajući i reagujući na misli i zahteve drugih ljudi. Glumac i investitor Ešton Kučer (Ashton Kutcher), ipak, spada u manjinu.

  „Tuđa lista poslova ispred vaše.“

  Kako je rekao Arijani Hafington (Arianna Huffington) za njen podkast „Thrive Global“, mejlovi u vašem inboksu su, u suštini, tuđa lista poslova. I ako dozvolite da vaš inboks odredi ton vašem danu, onda ćete sigurno provesti veliki deo svog vremena na prioritete drugih ljudi.

  Kučer svakako zna. On je bio jedan od mnogih koji je svako jutro posezao za svojim telefonom. Kao posledica toga, provodio bi nekoliko sati dnevno na „mejlu“.

  Postalo je rupa bez dna iz koje je bilo nemoguće izvući se,“ objasnio je i dodao, „Na svaki mejl koji sam poslao dolazilo je i još tri odgovora. Sve što sam radio jeste završavanje posla drugih ljudi po ceo dan, i nikada nisam stizao do stvari koje sam ja hteo da završim.

  Da bi se ratosiljao ovog obrasca koji ubija uspeh, Kučer je preduzeo mere. Napravio je novi jutarnji ritual koji mu omogućava da radi na onome što misli da je važno za taj dan.

  Kada se probudim… Provedem sat vremena svog rada ne gledajući u mejl. U stvari, to je zapisivanje svega što želim da završim tog dana, i pre nego što krenem da čitam mejlove, uradiću sve ono što je potrebno za sebe, i sve ono što želim da drugi urade za mene. I tek na kraju krećem kroz ono što zahteva moju reakciju,“ rekao je Kučer.

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Beta/AP

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE