Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  janko baljak podneo ostavku

  Janko Baljak podneo ostavku u FDU zbog Suzane Vasiljević

  Reditelj Janko Baljak saopštio da više nije član Senata Univerziteta umetnosti, a podneo je ostavku i na mesto člana Umetničkog veća FDU.

  Razlog je vest da je savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević postavljena na mesto članice Saveta FDU.

  Peta funkcija Vučićeve savetnice

  On je to napisao na svojoj Fejsbuk stranici.

  “Nakon neverovatne vesti da je Suzanu Vasiljević Vlada Republike Srbije postavila na mesto članice Saveta FDU podnosim ostavku na sva mesta u telima gde sam kao profesor FDU angažovan. Nisam više član Senata Univerziteta umetnosti. Podnosim ostavku i na mesto člana Umetničkog veća FDU.

  Ne mogu da prihvatim ideju da budem u nekom od ovih  tela u trenutku u  kome  medijska savetnica Aleksandra Vučića odlučuje o bilo čemu što se tiče mog Fakulteta. Smatram njen izbor nastavkom pogubnog disciplinovanja institucija kulture u poslednjoj deceniji. Izbor Suzane Vasiljević u najvažnije telo FDU je afirmacija cenzure i autocenzure u obrazovanju budućih generacija umetnika. Zabrana novih filmova Želimira Žilnika. Gorana Markovića i Srďana Dragojevića u istom danu dovoljno strašno govori s kojom će se strašću aktuelni režin obračunavati s političkim protivnicima”, naveo je on.

  Kako je dodao, „jeftini i jezivi propagandistički angažman Suzane Vasiljević kao Vučićeve savetnice u poslednjoj deceniji je u potpunoj suprotnosti sa mojim pedagoškim  i moralnim uverenjima i tome kako naš Fakultet Dramskih Umetnosti  funkcioniše.

  Sve ono što Suzana Vasiljević radi ja učim svoje studente da je loše, pogubno i da mi kao ekipa talentovanih i motivisanih ljudi možemo i moramo bolje. Hvala svim dragim kolegama na odličnoj saradnji. Ostajem veran i nadam se inspirativan  profesor na Katedri za Filmsku i televizijsku režiju“, zaključio je Baljak.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE