Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Hajde da sutra izbacim Rio Tinto, hoćete vi da obezbedite milijardu evra?“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija platiti milijardu evra ukoliko budemo odlučili da „izbacimo“ Rio Tinto iz zemlje.

  Govoreći o protestima zbog namere kompanije Rio Tinto da eksploatiše litijum u dolini Jadra, Vučić je kazao da su firmu u Srbiju doveli „i preko Velike Britanije joj se obavezali oni koji danas pozivaju na proteste“.

  „U svemu tome nema ničeg fer. Ali hajde da sutra izbacim Rio Tinto. Hoćete li vi da obezbedite milijardu evra koliko bi trebalo da platimo zbog onoga što su oni potpisivali? Ili je bolje da se pronađe bolji način za rešavanje problema. Važno je da postoji moratorijum, nema nikakvih daljih aktivnosti Rio Tinto. Šta će biti dalje, videćemo“, rekao je Vučić.

  Predsedni „potpuno zadovoljan kad je u pitanju srpska ekonomija“

  On je za praznično izdanje Večernjih novosti kazao da ga brinu situacija u regionu i „pritisci spolja“, a da je „potpuno miran, srećan i zadovoljan“ kada je u pitanju srpska ekonomija.

  „Srbija je u poslednje dve godine zaista najuspešnija u celoj Evropi. Mi smo 2021. završili sa ukupnim BDP od 53 milijarde evra. Kad sam postao predsednik Vlade, BDP je iznosio 33 milijarde evra. Sve što su generacije radile i gradile prethodnih decenija vredelo je 33 milijarde evra a samo u poslednjih sedam godina stvorili smo dodatnih 20 milijardi evra“, naveo je Vučić.

  Ponovio je da takozvani „srpski svet“ nije zvanična politika Srbije, ali da „briga za srpski narod“ jeste.

  „U tome nema ničeg lošeg i to niko ne može da kritikuje. U čemu je problem što smo dali Nikšiću dva miliona evra? A nije bio srpski svet kad smo dali pet miliona Srebrenici ili Drvaru 1,3 miliona“, rekao je Vučić.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE