Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Građevinski fakultet se „OGRAĐUJE“ od metroa

  Naučno-nastavno veće Građevinskog fakulteta donelo je odluku da ta institucija ne učestvuje u daljoj realizaciji i razvoju projekta Beogradskog metroa zasnovanog na nacrtu plana koji je u septembru uradio Urbanistički zavod grada, saopštio je taj fakultet, koji je ranije podneo primedbe na taj plan.

  Odlučeno je da fakultet ostaje posvećen projektu metroa koji će uvažiti njihove stavove o položaju linija i faznosti njihove izgradnje.

  Od svih 139 nastavnika i saradnika fakulteta koji su izišli na glasanje, 90 odsto je glasalo „za“, dok je protiv predložene odluke bilo samo pet članova veća.

  „Ako sednete u pogrešno projektovan metro, sve linije biće pogrešne“

  „Građevinski fakultet je uveren u snagu svojih argumenata i veruje da još uvek ima vremena za izmene i poboljšanje ovog projekta. Ponosni smo što je naš kolektiv pokazao visok nivo stručne i društvene odgovornosti i time odgovorio na pokušaje da se relativizuju stavovi Građevinskog fakulteta o trenutnom planu razvoja Beogradskog metroa“, ističe se u saopštenju.

  Fakultet smatra da 175 generacija građevinskih i geodetskih inženjera obavezuje da se nepokolebljivo zastupaju i promovišu stavovi bazirani na struci i nauci.

  TREĆI rebalans budžeta Beograda, izgradnja METROA počinje u novembru

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE