Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  subvencije za preduzetnike

  Novo softversko rešenje za farmere – portal eAgrar

  Vlada Srbije usvojila je predlog izmena Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju kojim se ta oblast usklađuje sa evropskom regulativom.

  Pored ostalog, uvodi se eAgrar – novo softversko rešenje Uprave za agrarna plaćanja, koje će omogućiti efikasnije vođenje Registra poljoprivrednih gazdinstava, a potom i efikasnije upravljanje isplata podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

  Novo softversko rešenje eAgrar čini elektronski portal preko koga će poljoprivrednici pristupati podacima o svom gazdinstvu, navedeno je u saopštenju.

  Kako je precizirano, poljoprivrednicima će biti omogućeno podnošenje elektronskih zahteva za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava, izmena podataka, obnova registracije i brisanje iz Registra, kao i uvezivanje sistema sa svim relevantnim javnim evidencijama i automatsko preuzimanje potrebnih podataka.

  Na sednici Vlade je usvojena i izmenjena Uredba o programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom za 2021. godinu, zbog, kako je navedeno, velikog interesovanja građana.

  Za realizaciju ovog programa Vlada Srbije je opredelila 573 miliona dinara.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE