Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Stigao prvi BRZI VOZ, do Nove godine još dva

  Prvi brzi voz, od ukupno tri, koje je Srbija kupila od švajcarske kompanije Štadler stigao je u Srbiju, potvrdio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

  Drugi i treći voz, koji će se koristiti na brzoj pruzi od Beograda do Budimpešte, trebalo bi Srbiji da budu isporučeni do kraja godine.

  Ugovor o nabavci tri putnička elektromotorna voza za brzine od 200 kilometara na sat potpisan je 8. aprila u Beogradu.

  Jedini ponuđač koji je dostavio ponudu na tender bio je renomirani švajcarski proizvođač Štadler, sa ponuđenom cenom od 62,2 miliona evra (62.197.200 evra sa PDV).

  U pitanju su tri najsavremenije, dvospratne elektromotorne garniture, izuzetnog komfora, koje nose oznaku „JIS S 200“.

  U novom vozu ima ukupno 316 sedišta, uključujući i mesta za smeštaj osoba sa smanjenom pokretljivošću. Takođe, dostupan je internet, displeji koji pokazuju zauzetost sedišta i mini bar.

  Kako je ranije najavljeno, prva deonica brze pruge Beograd – Budimpešte, od Beograda do Novog Sada, trebalo bi da bude puštena u saobraćaj do marta naredne godine, a putovanje između dva grada trajaće pola sata.

  Karta će, prema ranijim najavama, koštati najverovatnije oko 1.000 dinara.

  „Dva puta dnevno će građani moći da putuju direktno od Beograda do Novog Sada i stignu za 30 minuta i to će koštati oko 1.000 dinara, bez mnogo stajanja. Neki vozovi će se zaustavljati na više stanica i vožnja će biti jeftinija, a trajaće oko 48 do 52 minuta“, rekao je ranije ministar Momirović.

  Izvor: RTS, Tanjug

  Foto: MGSI

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE