Grad "probio" rokove, Beograđanima samo 10 dana da iskoriste 5.000 RSD za bicikl

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Grad “probio” rokove, Beograđanima samo 10 dana da iskoriste 5.000 RSD za bicikl

  Svi koji su se prijavili i našli na rang listi na konkursu za subvencije grada od 5.000 dinara za kupovinu novih bicikala moći će to da učine do 24. oktobra i da do tog roka dostave obaveznu dokumentaciju.

  Subvencionisanje kupovine bicikala, odnosno pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala jedna je od mera za smanjenje zagađenosti vazduha, predviđenih Akcionim planom kvaliteta vazduha u Beogradu.

  U skladu s tim, raspisan je i Javni konkurs na kojem je izabrano Udruženje „Jugo cikling kampanja” iz Beograda.

  Procedure nalažu da bicikl mora da bude kupljen od domaćih proizvođača, a njihov spisak je objavljen na veb stranici www.bicikl.info.

  Ono što je iznenadilo učesnike konkursa jeste što im je posle svih procedura, koje su kasnile ostalo manje od 10 dana da izaberu odgovarajući bicikl i kupe ga uz subvenciju. Naime, kako je jedan od njih rekao za BIZLife portal, konačno odobrenje je stiglo u petak, 15. oktobra a krajnji rok za nabavku bicikala nije produžen.

  Koji bicikl može da se kupi uz subvenciju?

  Bicikl bi trebalo da bude nov, za decu ili odrasle, koji se pokreće pomoću pedala i koji je tehnički u skladu sa uslovima Javnog poziva,

  Sredstva na ime pružanja podrške građanima se ne može dodeliti za kupovinu električnog bicikla.

  Za ovu namenu Sekretarijat za zaštitu životne sredine je izdvojio deset miliona dinara, a pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara.

  Više od 2.000 Beograđana se prijavilo

  Gotovo 2.100 građana Beograda prijavilo se za subvencije grada, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je nedavno da su sva mesta popunjena za jedan dan i dodao da je u te svrhe grad izdvojio 10 miliona dinara.

  On je istakao i da će za 2021. godinu biti obezbeđeno 50 miliona dinara, a da će naredni konkurs biti u januaru.

  Planet bajk: Veće interesovanje ali ne koliko je bilo očekivano

  U „Planet Bike“ za BIZLife portal kažu da postoji povećano interesovanje za bicikle iz njihove proizvodnje, ali ne u meri koliko je to bilo očekivano, imajući iskustva iz Novog Sada i tamošnje interesovanje.

  Kako navode, traže se i dečji, ali i bicikli za odrasle.

  U radnji “Moj bicikl” kažu da su imali kupce koji su se prijavili za ovu subvenciju, ali da kako je kraj sezone, nije ih mnogo jer je uobičajeno da se početkom letnje sezone uglavnom ljudi više opredeljuju za kupovinu.

  “Što se tiče same akcije, kao proizvođač i prodavac nemamo toliko dodirnih tačaka niti posebne obaveze osim standardne procedure i građani nakon kupovine uz fiskalni račun i dokumentaciju podnose zahtev za subvenciju”, objašnjava Ljubomir Vučković, vlasnik ove porodične firme.

  Pro bike: Kraj je sezone

  U radnji “Pro bike” kažu da nije da nema kupaca, ali kako je kraj sezone, ne može se reći da je sada preveliko interesovanje za kupovinu bicikala.

  Pored bicikala za odrasle, građani se sporadično odlučuju i da kupuju bicikle za decu, ali ipak u manjem procentu.

  Dokumentacija za ove namene je uobičajena, pa uz gotovinski račun ide i garancija i podaci o proizvođaču i karakteristikama bicikla.

  Konačna rang lista lica koja ispunjavaju uslove za podršku za kupovinu bicikla objavljena je početkom meseca, a svi koji su se našli na verifikovanoj rang listi, ostvaruju pravo na kupovinu.

  Bicikl se može kupiti do 24. oktobra i do tog roka potrebno je da se dostavi obavezna dokumentacija, i to skenirana na adresu kupujesbajk@gmail.com.

  Inače, Novi Sad i Niš prvi su u Srbiji obezbedili pomoć za nabavku bicikala kako bi smanjili zagađenje vazduha i povećali bezbednost u saobraćaju.

  Subvencija za kupovinu bicikala u Novom Sadu, koja je građanima na osnovu javnog poziva nedavno opredeljena iznosi 10.000 dinara po osobi.

  Beograd SUBVENCIONIŠE kupovinu bicikala sa 5.000 RSD

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE