Beograd SUBVENCIONIŠE kupovinu bicikala sa 5.000 RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd SUBVENCIONIŠE kupovinu bicikala sa 5.000 RSD

  Odbornici Skupštine Grada Beograda danas će glasati i za Program subvencija za kupovinu bicikala, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

  Grad izdvaja 10 miliona RSD za subvencije

  „Ako odbornici usvoje ovu odluku, Grad Beograd izdvaja deset miliona dinara za subvencije za kupovinu bicikala domaće proizvodnje. Ove godine, dve hiljade naših sugrađanki i sugrađana biće u prilici da koriste ovu subvenciju. Ovom odlukom nastavlja se sa reformama u oblasti zaštite životne sredine aktivnijim uključivanjem organizacija civilnog društva i doslednom primenom propisa Evropske unije, čiji je jedan od prioritetnih ciljeva povezivanje građana, civilnog sektora i javne uprave“, rekao je Vesić.

  Novi Sad i Niš prvi su u Srbiji obezbedili pomoć za nabavku bicikala kako bi smanjili zagađenje vazduha i povećali bezbednost u saobraćaju.

  Subvencija za kupovinu bicikala u Novom Sadu, a koja će biti dodeljena građanima na osnovu javnog poziva, iznosiće 10.000 dinara po osobi. Projekat dodele subvencija u ukupnom iznosu od osam miliona dinara sprovešće udruženje koje gradska komisija bude izabrala na konkursu.

  Gradska Uprava Niša ove godine će sa pet miliona dinara pomoći građanima da nabave bicikl. Vladisava Ivković, pomoćnica gradonačelnice, izjavila je da će obezbediti vaučere s fiksnim iznosom koje će dobiti građani.

  Širom Evrope i sveta podsticanje građana da više koriste bicikle je proveren način da se reše problemi zagađenog vazduha i gužvi u saobraćaju, i tako obezbedi održiva urbana mobilnost.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE