Upoznavanje sa poslovnim svetom kroz radionice NIS-a i fondacije SOS Dečija sela

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Upoznavanje sa poslovnim svetom kroz radionice NIS-a i fondacije SOS Dečija sela

  Sa željom da mladima približe proces zapošljavanja i uvedu ih u poslovni svet, kompanija NIS je u saradnji sa fondacijom SOS Dečija sela Srbija održala četvrtu po redu radionicu u oblasti zapošljavanja i ekonomskog osnaživanja za 11 štićenika ovog udruženja.

  Ovog puta tokom radionice koja je održana u digitalnom formatu, štićenici SOS Dečijih sela koji se nalaze u sistemu alternativnog staranja, imali su priliku da od članova tima ljudskih resursa kompanije NIS saznaju brojne korisne informacije u vezi sa zasnivanjem radnog odnosa.

  Iskusni profesionalci kompanije NIS učesnike radionice upoznali su sa obavezama poslodavca, ali i kandidata  prilikom zapošljavanja i definisanja radnih odnosa.

  Takođe, mladi su imali priliku da saznaju šta mogu očekivati prvog radnog dana i na početku svog radnog angažovanja, koja su to prava i obaveze zaposlenih, ali i koji su to benefiti koje radni odnos nosi sa sobom.

  Kako je dolazak na novo radno mesto ujedno i pitanje socijalnog statusa, stručnjaci iz ove oblasti razgovarali su i o socijalnom okviru radnog odnosa.

  Tokom prethodnih radionica, polaznici su imali prilike da se informišu o procesu konkurisanja za posao, načinu na koji se piše radna biografija, ali i pripremi za razgovor sa budućim poslodavcem.

  Kako je prezentovanje svojih znanja i veština tokom razgovora za posao takođe jedan od ključnih momenata kada je zapošljavanje u pitanju,  upravo to je i bila jedna od tema prethodnih radionica.

  Ciklus edukativnih radionica za mlade zajednički realizuju kompanija NIS, Centar “Jaki mladi” i fondacija SOS Dečija sela, sa ciljem ekonomskog osnaživanja i pružanja podrške mladima u sticanju praktičnog znanja koje je od značaja za proces zaposlenja i pronalaska odgovarajućeg posla.

  „Učešće u ovakvom projektu je za mene bila izuzetna čast. Činjenica da sam među slušaocima imala mlade ljude kojima su ovakva predavanja neophodna izazvalo je posebno uzbuđenje, ali i dodatnu odgovornost. Sadržaj predavanja osmislila sam trudeći se da im što više približim primere iz prakse, kao i da im se obraćam rečnikom koji je njima blizak.  Posebno me je obradovalo njihovo uključivanje u prezentaciju, kao i činjenica da smo prezentaciju malo produžili zbog diskusije koja je nakon toga nastala.  Mišljenja sam da smo svoju misiju sa ovim mladim ljudima tek počeli i da možemo još mnogo toga da im pružimo u daljem procesu osnaživanja u traženju posla, čak možda među njima imamo i neke buduće kolege“, izjavila je Mariana Petrović, HR Biznis Partner Bloka Prerada u kompaniji NIS.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE