Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EY jubilarni deseti put dodeljuje prestižno priznanje EY Preduzetnik godine

  Revizorsko – konsultantska kompanija EY desetu godinu dodeljuje nagradu najuspešnijem preduzetniku u Republici Srbiji – Preduzetnik godine. U trci za nagradu ove godine učestvuje 34 preduzetnika ispred 28 kompanija koje posluju u šesnaest industrija u 9 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 2.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od ukupno 122 miliona evra.

  Na današnjoj konferenciji za medije revizorsko-konsultantska kompanija EY najavila je deseti izbor za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine™. Kontinuiran rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj preduzetništva. Preko 250 domaćih preduzetnika koji su se za ovo priznanje takmičili prethodnih godina zapošljavaju 25.500 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od neverovatnih 1.8 milijardi evra.

  EY konferencija – najava jubilarne gala večeri povodom proglašenja nosioca priznanja EY Preduzetnik godine

  Pored toga, na konferenciji su predstavljeni i ključni rezultati studije „EY Preduzetnički barometar 2021“, koje je kompanija EY sprovela među 101 brzorastućih preduzetnika u Srbiji uz podršku Ministarstva privrede. Studija „EY Preduzetnički barometar“, predstavlja šestu po redu studiju koja je zasnovana na ocenama najuspešnijih domaćih preduzetnika o poslovnoj klimi i mogućnostima za razvoj poslovanja u Srbiji, posebno tokom uticaja krize koju je izazvala pandemija virusa COVID-19.

  Mila Bjelaković, Rukovodilac Programa EY Preduzetnik godine i Rukovodilac odeljenja za marketing i komunikacije kompanije EY

  „Kroz Program EY Preduzetnik godine imali smo priliku da se izbliza upoznamo sa više od 250 kandidata, domaćih preduzetnika, a 10 godina kasnije njihove ideje, načini za opstanak na tržištu, inovacije koje uvode u svoje poslovanje i dalje su fascinantni. Deceniju postojanja programa u našoj zemlji obeležava rekordni broj kandidata iz najrazličitijih industrija, koji stoje ispred impresivnih uspeha svojih kompanija, a jako smo ponosni što se ovaj izbor izdvaja i po rekordnom broju žena preduzetnica, pa se tako u trci za nagradu nalazi čak 10 dama. Kandidati koji učestvuju u ovom ciklusu našeg programa i uprkos pojavi pandemije COVID-19 virusa uspeli su da ostvare snažan rast od 18% u odnosu na prethodnu godinu. Radujemo se što još jednom kroz naš program imamo priliku da odamo priznanje domaćim preduzetnicima koji kontinuirano dokazuju da su najsvetlije tačke domaće privredne scene“, izjavila je Mila Bjelaković, Rukovodilac Programa EY Preduzetnik godine u Srbiji i Rukovodilac odeljenja za marketing i komunikacije kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

  Generalni sponzor ovogodišnjeg izbora za EY Preduzetnika godine je Generali osiguranje. Raiffeisen banka, ove godine je sponzor gala večeri, a tehnički sponzor je Star Import.

  „Velika, mala i srednja preduzeća su deo jednog eko sistema u kojem svako može i mora da nađe svoje mesto i da doprinos ukupnom ekonomskom razvoju jedne zemlje. Jake su samo one ekonomije u kojima se prepliću i međusobno podržavaju zajednički interesi velikih, malih i srednjih preduzeća. Činjenica je da su mala i srednja preduzeća značajni stub evropske i sve više srpske privrede. Baš zbog toga, godinama unazad, raznovrsnošću naših proizvoda mi u Generaliju podstičemo očuvanje, razvoj i napredak malih i srednjih preduzeća u našoj zemlji.

  Dragan Filipović, Predsednik izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija

  Čestitam kompaniji EY na realizaciji događaja „Preduzetnik godine“ koji već deset godina podstiče razvoj i uspeh malih i srednjih preduzeća. Imajući u vidu da su ona u fokusu našeg poslovanja i da u skladu sa našom ambicijom mi promovišemo inkluzivno i održivo poslovanje, smatrali smo da je pravi trenutak da kroz generalno sponzorstvo podržimo ovaj događaj, koji deluje motivišuće i afirmativno na važan segment naše i evropske ekonomije. Posebno mi je drago što će ove godine biti dodeljeno i specijalno priznanje za društveno odgovornog preduzetnika u 2021. jer su mala i srednja preduzeća jedan od glavnih pokretača u tranziciji ka održivom poslovanju.“ izjavio je Dragan Filipović predsednika Izvršnog odbora i CEO Generali Osiguranja Srbija.

  Pored toga podršku programu tradicionalno pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis&Finansije i poslovni portal eKapija.

  Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano 24. februara u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a naš predstavnik će konkurisati za priznanje EY Svetski Preduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Karlu u junu 2022. godine. Više informacija o ovogodišnjim kandidatima programa EY Preduzetnik godine™ možete dobiti na linku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: EY

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE