Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eurobank Direktna

  Eurobank Direktna u Programu podrške malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme

  Eurobank Direktna i ove godine učestvuje u Programu podrške malim preduzećima i preduzetnicima za nabavku opreme u saradnji sa Ministarstvom privrede, Razvojnom agencijom Srbije i projektom „Srbija i EU – Oprema za privredu“ koji finansira Evropska unija. Cilj programa je unapređenje poslovanja i obezbeđivanje opreme za rad malim preduzećima.

  „Podrška sektoru malih preduzeća predstavlja jedno od naših strateških usmerenja, posebno u izmenjenim tržišnim uslovima, kada su izazovi u svakodnevnom poslovanju sve veći. Zbog toga smo i ovoga puta odlučili da, u saradnji sa Ministarstvom privrede, Razvojnom agencijom Srbije i uz podršku projekta „Srbija i EU – Oprema za privredu“, budemo oslonac malim biznisima i preduzetnicima koji žele da unaprede svoje poslovanje kako bi klijentima obezbedili najbolje moguće proizvode i usluge”, izjavio je Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank Direktne.

  Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih, a za Program podrške je zbirno opredeljeno oko 3,1 milijarde dinara. Privredni subjekti mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 25 odsto od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme, dok je učešće klijenta svega 5 odsto. Iznos odobrene bespovratne pomoći može biti od pola miliona do pet miliona dinara, a bez obzira na njegovu visinu, finansijski okvir je usklađen tako da Eurobank Direktna učestvuje sa obezbeđenim kreditom od 70 odsto.

  Eurobank Direktna realizuje Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme, čiji je cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, tehnoloških procesa proizvodnje, podrška zapošljavanju, rast prihoda i uslova finansiranja malih preduzeća i preduzetnika.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE