Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nova usluga Mastercard: Plaćanje putem linka odmah i u bilo kojoj prilici

  U susret konferenciji Money 20/20 Europe, kompanija Mastercard najavljuje najnoviju platnu funkcionalnost, „Plaćanje putem linka”, iza koje stoji Aiia, evropski pionir u domenu otvorenog bankarstva.

  Pomoću ove funkcionalnosti, firme iz bilo koje industrije mogu da izbegnu nepotrebne korake prilikom plaćanja kreiranjem jednostavnog linka koji omogućava klijentima da izvrše uplate momentalno i u bilo kojoj prilici.

  Nova platna funkcionalnost direktno je povezana sa vizijom otvorenog bankarstva kompanije Mastercard i uvođenja nove ere izbora, jednostavnosti i personalizacije na bezbedan i siguran način.

  Cilj ove funkcionalnosti je da osnaži više igrača u platnom okruženju i podstakne nove slučajeve primene u industrijama počev od računovodstvenih, osiguravajućih i telekomunikacionih kompanija do plaćanja preko društvenih mreža, kod pružalaca platnih usluga i komunalnih preduzeća.

  „U procesu smo transformacije načina na koji ljudi plaćaju račune. Jednostavnim linkom olakšavamo i omogućavamo bezbedno plaćanje računa u pokretu, putem bankovnog računa, bez potrebe da unosite ili pamtite platne kredencijale. Funkcionalnost “Plačanje putem linka”, daje firmama mogućnost da prihvataju i primaju uplate bilo gde i umanje frikcije tokom celog platnog procesa,“ kaže Rune Mai, suosnivač i izvršni direktor kompanije Aiia, koja je deo kompanije Mastercard.

  Nova funkcionalnost pomaže da se premosti jaz između plaćanja u okviru otvorenog bankarstva i kompanija različitih delatnosti. Aiia pruža proširene opcije za prilagođavanje za plaćanja putem linka, dajući svojim klijentima priliku da izgrade i brendiraju jedno potpuno integrisano iskustvo plaćanja.

  Primenuje se u Skandinaviji, tokom godine i u drugim zemljama

  Ova funkcija je već u primeni u nordijskim zemljama i očekuje se da će se pojaviti u drugim evropskim zemljama tokom 2022.

  Nova funkcija kompanije Aiia je već dostupna kod vodećeg nordijskog provajdera računovodstvenih softvera, Dinero. Sada Dinero pojednostavljuje plaćanje faktura za više od 77.000 malih i srednjih preduzeća i kombinuje ih sa informacijama o računu što omogućavaju trenutno automatsko usaglašavanje faktura, navodi se u saopštenju.

  Mastercard nagrađuje plaćanja na internetu povratom sredstava

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mastercard

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE