Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Er Srbija od 4. januara POLEĆE iz Kraljeva i Niša

  Er Srbija će od 4. januara 2022. godine uspostaviti liniju od javnog interesa sa aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i aerodroma Morava u Kraljevu, saopštila je ta kompanija.

  Srpska nacionalna avio-kompanija će saobraćati na redovnim linijama između Niša i Beograda, Istanbula, Frankfurta (Han), Kelna i Ljubljane, dok će iz Kraljeva obavljati letove do Istanbula.

  Te destinacije će biti povezane dva puta nedeljno, sa izuzetkom linije Beograd – Niš, na kojoj će se obavljati četiri nedeljna leta. Avio-karte su u prodaji.

  Pored toga, tokom letnje sezone obavljaće se sezonski letovi na linijama Niš-Tivat i Niš-Atina, kao i Kraljevo-Solun i Kraljevo-Tivat.

  Er Srbija će na novim linijama leteti do 31. decembra 2023. godine, na osnovu rezultata tendera za obavljanje usluga vazdušnog prevoza na linijama od javnog interesa koji je raspisala Vlada Srbije.

  „Raduje nas što proširujemo ponudu iz regiona Južne i Zapadne Srbije i Šumadije. Na taj način ćemo našim putnicima značajno olakšati planiranje putovanja, ali ćemo i doprineti jačanju komercijalnih i turističkih aktivnosti u tim delovima Srbije“, rekao je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

  Dodao je da se prvi put uvode letovi između Beograda i Niša što će putnicima iz grada na jugu Srbije omogućiti da preko prestonice, kao čvorišta, stignu do drugih evropskih destinacija u mreži Er Srbije.

  Povezivanje Niša sa Kelnom je nova i peta po redu destinacija Er Srbije u Nemačkoj, dok redovnim letovima iz Niša i Kraljeva do Istanbula, grad na Bosforu postaje jedina destinacija u mreži Er Srbije do koje će se letovi obavljati sa sva tri aerodroma u Srbiji“, navedeno je u saopštenju.

  Jedini ponuđač

  Na tender koji je raspisalo Ministarstvo saobraćaja za avio-linije od javnog interesa iz Niša i Kraljeva javio se samo nacionalni avioprevoznik.

  Er Srbija je i dobila posao po ceni od 2,8 miljardi dinara za ugovor do 2023. plus milion za 2021. godinu, iako avioni nisu saobraćali po tom ugovoru, pišu Južne vesti.

  Za ovu namenu je ta suma i bila planirana, a ponuda Er Srbije, kako piše u odluci o dodeli ugovora, baš se uklopila u cifru od 2,8 miljardi uz dodatak još jednog miliona koje će Ministarstvo platiti i za 2021. godinu.

  Odluka o letovima od javnog interesa na osnovu koje je i sklopljen taj ugovor, prestala je da važi 1. novembra ove godine kada su proglašeni novi letovi.

  Zato ostaje nejasno šta se i kako plaća Er Srbija u 2021, ali činjenica je da će ovaj prevoznik od nove godine imati obavezu da iz Niša leti ka Frankfurtu (Han), Ljubljani, Tivtu, Kelnu, Atini, Istanbulu i Beogradu, s tim što su linije do prestonice Grčke i do Tivta, kako je rečeno, sezonske i biće samo tokom leta.

  Iz Kraljeva će saobraćati ka Solunu, Tivtu i Istanbulu.

  Izvor: Beta, Južne vesti

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • anita

   Zašto iz Kraljeva ima samo do Istanbula, što recimo nema neka linija za Nemačku i Švajcarsku.Dosta naših ljudi zivi upravo u ovim državama.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE