Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dubaiju turisti „ostave“ 25 milijardi evra

  Najposećenije turističke destinacije nisu ujedno i one koje najviše prihoduju od posetilaca. Iako je tek četvrti na listi po broju turista, u Dubaiju putnici ostave ubedljivo najviše novca.

  Mastercard već deceniju izveštava o tome gde ljudi putuju u inostranstvo i kako troše. Analiza, pored broja poseta, nudi i buduće projekcije, ali i pregled potrošnje turista u gradovima.

  Po broju poseta, na prvom mestu njihovog Indeksa gradova destinacija (GDCI), sa više od 20 miliona turista (međunarodni posetioci sa minimalno jednim noćenjem) u 2017. godini, nalazi se Bangkok. Slede ga London, Pariz i Dubai.

  Na toj listi ubedljivo prvo mesto zauzima Dubai, u kojem su posetioci u 2017. potrošili 25,4 milijardi evra, odnosno 468 dolara dnevno po posetiocu.

  Na drugom mestu je Meka u kojoj su turisti ukupno ostavili nešto više od 16 milijardi evra, ali pojedinačna dnevna potrošnja je puno manja od one u Dubaiju – 118 evra.

  London je na trećem mestu sa ukupnom potrošnjom u 2017. godini od 15,20 milijardi evra i dnevnom prosečnom potrošnjom od 133 evra.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE