Turci dižu fabriku u Ćupriji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Turci dižu fabriku u Ćupriji

  Turska kompanija Feka Automotive, koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, do kraja godine započeće izgradnju fabrike u Ćupriji, izjavio je predsednik opštine Ninoslav Erić.

  Investicija je vredna 15 miliona evra, a za početak u fabrici će biti zaposleno 110 radnika.

  Memorandum o razumevanju, kojim će četiri hektara zemlje u Industrijskoj zoni u Ćupriji biti dato turskoj korporaciji Feka Automotiv za izgradnju fabrike, potpisali su danas na svečanoj sednici povodom Dana opštine, predsednik opštine Ninoslav Erić i predsednik upravnog odbora turske kompanije Ferit Karslioglu.

  “Ćuprija dobija veliku investiciju jer fabrika planira da kasnije zaposli i hiljadu radnika. Za početak, zaposliće 110. Fabrika će biti na lokaciji Industrijske zone koju smo opremili zahvaljujući sredstvima Republike Srbije”, rekao je Erić.

  Feka Automotiv je porodična firma koja već 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

  Za poslednjih godinu dana, predstavnici kompanije obišli su 12 opština u Srbiji i na kraju se odlučili da izgrade fabriku u Ćupriji.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE