Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Drakulić odgovorio EPS-u: Niste dobro pročitali

  Predsednik srpskog poslovnog kluba Privrednik i vlasnik Point grupe Zoran Drakulić izjavio je da predstavnici Elektroprivrede Srbije ili nisu dobro pročitali njegov autorski tekst o poskupljenju struje, objavljen 2. decembra u NIN-u, ili to „komentarišu tendenciozno“ kako bi skrenuli pažnju sa „pokušaja u najavi“.

  Drakulić je u pisanoj izjavi naveo da je sa velikim interesovanjem čitao „očekivano saopštenje“ EPS-a na njegov autorski tekst u kojem je upozorio da će zbog poskupljenja struje za privredu za 2,7 puta, deo srpske privrede da stane jer, a drugi će taj trošak ugraditi u cene finalnih proizvoda.

  „Niste dobro pročitali ili to komentarišete tendenciozno da skrenete pažnju sa ‘pokušaja u najavi’. Ovo ne sme da bude praksa najmoćnijeg i najprofitabilnijeg srpskog javnog preduzeća. Nigde nisam napisao da već plaćamo struju koja je 2,7 puta veća od one prethodne cene. Jasno sam naglasio da se radi o ponudama koje ‘testirate’ za 2022. godinu. Većina privrede ima ugovore koji su godišnji i ističu 31.12.2021“, naveo je Drakulić.

  Dodao je i da mu je drago što je njegov tekst privukao toliku pažnju i što su se javno oglasili i drugi privrednici i privredna udruženja i potvrdili njegove navode.

  „Neobavešten sigurno nisam što je dokaz i moj tekst u NIN-u. Zle namere normalno nema, jer sam sve ovo pisao u cilju zaštite već dovoljno namučene srpske privrede sagledavajući dalekosežne posledice drastičnog povećanja cena u 2022. godini“, poručio je.

  Drakulić je naveo i da verovatno nije trebalo ponovo da se oglašava po EPS-ovom „malicioznom zatrpavanju“, ali da je to vredno zbog istine.

  EPS je, reagujući na Drakulićev tekst, saopštio da je privrednicima obezbeđena stabilna cena struje.

  „Dok cene električne energije na berzama u regionu „divljaju“ i premašuju i 200, pa čak i 300 evra po megavat-satu, država i EPS su srpskim privrednicima obezbedili stabilnu cenu energije na nivou njihovih prethodnih ugovora pre krize“, tvrdi se u saopštenju EPS-a.

  EPS demantuje Drakulića: Zaštitili smo privrednike od poskupljenja struje

   

  Izvor: N1

  Foto: Kopaonik biznis forum

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE