Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS demantuje Drakulića: Zaštitili smo privrednike od poskupljenja struje

  Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da je zamrzavanjem cene za kupce na komercijalnom tržištu u jeku najveće energetske krize zaštitila opstanak privrede i učinila ono što nije uradila nijedna energetska kompanija u regionu.

  „Dok cene električne energije na berzama u regionu ‘divljaju’ i premašuju i 200, pa čak i 300 evra po megavat-satu, država i EPS su srpskim privrednicima obezbedili stabilnu cenu energije na nivou njihovih prethodnih ugovora pre krize“, ističe se u saopštenju.

  „Nije tačno da će privreda biti oštećena, važiće stare cene“

  EPS je u reagovanju na izjavu biznismena i predsednika Poslovnog udružnja „Privrednik“ Zorana Drakulića da njegova kompanija plaća struju po 2,7 puta većoj ceni nego pre, naveo “da to nije tačno”.

  „Privreda Srbije nije oštećena odlukama EPS-a, naprotiv, a nije oštećen ni privrednik Drakulić koji mora da je neobavešten ili zlonameran“, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da su, kako bi zaštitili privrednike, „predsednik Srbije i Vlada Srbije doneli odluku o produženju važenja starih cena električne energije“.

  „Cena koju pominje Drakulić bi bila na tom nivou, kao i svuda u svetu, da nema odgovorne politike države koju on neargumentovano kritikuje“, naveo je EPS.

  Drakulić tvrdi da ce struja za privredu poskupeti 2, 7 puta

  Predsednik srpskog poslovnog kluba Privrednik i vlasnik Point grupe Zoran Drakulić rekao je da će zbog poskupljenja struje za privredu za 2,7 puta deo srpske privrede stati jer neće moći da izdrži taj pritisak, a drugi će taj trošak ugraditi u cene finalnih proizvoda.

  Drakulić je, u autorskom tekstu za NIN, objasnio da se posle najave ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović o većoj ceni struje za privredu njegovo preduzeće obratilo Elektroprivredi Srbije i dobila cenu struje veću za 2,7 puta od one koju plaća ove godine.

  „Dobili smo 170% veću cenu struje, deo srpske privrede će stati“

  U saopštenju je objašnjeno je da EPS posluje na otvorenom tržištu električne energije u Srbiji kao samo jedan od 63 licencirana snabdevača i svaki kupac može da izabere od koga će kupovati energiju.

  „U vreme najveće energetske krize gradjani i privreda Srbije imaju najjeftiniju struju i stabilno snabdevanje. To je omogućeno zahvaljujući stručnjacima i zaposlenima u EPS, jer i u takvim uslovima EPS modernizuje postrojenja i gradi nova“, navodi se u  saopštenju EPS-a.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE