Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  domaćica

  HAOS zbog keksa „Domaćica“ i „menadžerke“: Oglasio se i Kraš (FOTO)

  Legendarni keks „domačica“ više se ne zove samo „domaćica“ već pored toga na ambalaži keksa stoje i neka od ženskih zanimanja poput „menadžerka“, „pravnica“, „programerka“, „umetnica“, „medicinska sestra“.

  Kompanija „Kraš“ odlučila je da modernizuje pakovanje keksa koji je sasvim sigurno probao gotovo svaki građanin zemalja bivše Jugoslavije.

  Međutim, ova kampanja krenula je, moglo bi se reći, naopako.

  Burne reakcije korisnika društvenih mreža nisu izostajale, a kritike i komentari uglavnom su se odnosili na želju kompanije da ovim potezom pozitivno utiče ostvarivanje ravnopravnosti polova.

  Pošto su se društvene mreže „usijale“ zbog ovog poteza kompanije, Kraš je objavio svoje saopštenje na tu temu.

  Domaćica ne menja ime, tvrde

  Kako su saopštili, keks Domaćica ne menja svoje ime, „upravo suprotno“.

  „Snagu brenda i imena želimo da posvetimo ravnopravnijoj podeli poslova u domaćinstvu. Žene uz redovan posao i dalje najčešće zadržavaju i ulogu domaćice obavljajući tako dva posla. Isticanjem paralelnih uloga koje danas u životu ima većina žena, ambalažom omiljenog keksa želeli smo privući pažnju javnosti. Pratite nas i pridružite nam se u glavnom cilju naše kampanje – podizanju svesti javnosti o važnosti i kompleksnosti obveza koje u domaćinstvu trenutno najčešće preuzimaju žene i podsticanju svih članova društva na preuzimanje zajedničkih obveza u domu“, napisali su i dodali:

  „I još jednom, da ne bi bilo zabune, keks Domaćica ostaje Domaćica, ali mi se kao Kraš nadamo da smo i na vaše stolove stavili ovu važnu temu i podstakli vas da zajedno s nama budete deo promene“.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Kraš Hrvatska (@kras_hrvatska)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE