Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Distrikt Brčko menja trasu autoputa Beograd – Sarajevo

  Na sastanku ministra komunikacija i saobraćaja BiH Vojina Mitrovića i premijera Republike Srpske i Federacije BiH, Radovana Viškovića i Fadila Novalića sa predstanicima vlasti distrikta Brčko, nije postignut dogovor o trasi autoputa Sarajevo-Beograd koji će delom prolaziti i kroz teritoriju tog distrikta.

  Mitrović je izjavio da su predstavnici distrikta Brčko od Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj dobili nekoliko varijanti trase autoputa i da je predloženo da se razmatra jedan od ponuđenih predloga.

  „Međutim, predstavnici vlasti distrikta Brčko nisu se usaglasili s predlogom, koji je u odnosu na varijantu koja je predviđena planskom dokumentacijom mnogo duži. Planskom dokumentacijom predviđena je trasa oko 31 kilometar, a sve druge varijante su dužine 53 ili 54 kilometra“, rekao je on posle sastanka.

  Prema njegovim rečima, na sastanku je izneto više mišljenja o rešavanju problema odabira trase.

  „Bilo je različitih mišljenja, od varijante da se angažuje nezavisna kuća koja ima reference i koja je radila na definisanju trase. Međutim, ne želim zanemariti stručnost i trud ljudi u zavodu“, dodao je on.

  Mitrović je naveo da je gradonačelnik Brčkog Esad Kadrić predložio da se uradi revizija postojećih rešenja i varijanti trasa autoputa kroz distrikt Brčko u koju bi se uključili predstavnici Autoputeva RS i Autocesta FBiH i da se sagledaju sva rešenja, kao i ono koje je predloženo planskom dokumentacijom.

  „Konačna odluka u vezi s izborom trase autoputa kroz distrikt Brčko pripada tom distriktu i oni će doneti konačnu odluku“, istakao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE