Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li je vaš biznis spreman za eFiskalizaciju?

  Nakon punih 17 godina razvoja IT industrije i uvođenja prvog sistema fiskalizacije u Srbiju, komponente korišćene u postojećim fiskalnim kasama postaju zastarele. Došao je trenutak za modernije i naprednije pristupe i transformaciju postojećeg poslovanja.

  Novi model fiskalizacije u Srbiji podrazumeva korišćenje elektronskog fiskalnog uređaja (EFU), putem kojeg će obveznik fiskalizacije u trenutku prometa na malo, uključujući i primljeni avans za budući promet na malo, izdavati fiskalni račun sa QR kodom. Takođe, sve informacije o svakoj izvršenoj transakciji kretaće se ka Poreskoj upravi u realnom vremenu, a informacija sadržana u QR kodu će kupcima pružiti mogućnost da u svakom trenutku provere da li je njihov račun izdat u skladu sa zakonom.

  Prilikom odabira softvera koji će u ime našeg biznisa na najbolji način odgovoriti zahtevima elektronske fiskalizacije, važno je, pre svega, proveriti portfolio softverske kuće čije rešenje razmatramo, počev od broja klijenata, kasa koje koriste njihove sisteme, kao i broj računa koji se u okviru njega generišu. Drugi kriterijum predstavlja stepen modularnosti informacionog sistema i njegova povezivost sa hardverskim komponentama.

  Konačno, od ključne važnosti nam je i informacija da li softverska kuća čiji informacioni sistem razmatramo samostalno razvija svoj LPFR, ili nam samo omogućava integraciju sa eksternim akreditovanim LPFR-a.

  Kompanija ASW Inženjering iza sebe već ima dve uspešno realizovane fiskalizacije za klijente u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a sa bogatom praksom spremno dočekuje i e-Fiskalizaciju u Srbiji. Kompanija je trenutno posvećena razvoju i akreditaciji softverskih rešenja usklađenih sa novim Zakonom o fiskalizaciji, koja podrazumevaju unapredjenje i razvoj sistema za maloprodaju asw:mercantis kao i razvoj svog LPFRa.

  Integracija sa ERP sistemom klijentima će obezbediti jednostavnu i sigurnu tranziciju na novi akreditovani model zakonom uspostavljenog poslovanja, krećući se u korak sa najvišim standardima savremene digitalizacije.

  asw:mercantis rešenje trenutno broji nešto više od 3000 instalacija, dok se svakoga dana kroz ovaj sistem kreira oko 1.000.000 računa. asw:mercantis nalazi se u završnoj fazi procesa akreditacije, a njegove funkcionalnosti, u potpunosti su usklađene sa novim Zakonom. Pored osnovnog procesa izdavanja fiskalnih računa (na običnim PC kasama podržava i touch screen monitore), asw:mercantis korisnicima obezbeđuje centralno praćenje prodaje, nivelacije cena, centralno upravljanje maloprodajnim lancem kao i loyalty sistemom koji omogućava personalizovanu i nepersonalizovanu prodaju (kartice lojalnosti i akcije i popusti). Prednost odabira asw:mercantis sistema ogleda se i u akreditaciji specijalizovanih funkcionalnosti koje uveliko koriste postojeći klijenti, a koje sada mogu postati dostupne i novim klijentima.

  Kompanija ASW Inženjering punih 31 godinu za svoje partnere kreira inovativna softverska rešenja, a sve proizvode razvija više od 60 visokostručnih inženjera, podeljenih na timove koji razvijaju njihove funkcionalnosti prilagođavajući ih novim propisima i regulativama, kao i timove zadužene za implementaciju i održavanje sistema.

  Kada govorimo o rešenjima za maloprodaju, ASW Inženjering dva puta godišnje izdaje nove verzije asw:dominus ERP sistema i asw:mercanits sistema za maloprodaju, što svakom klijentu omogućava nesmetano poslovanje, uz sigurnog, dugoročnog partnera za digitalizaciju i unapređenje svojih poslovnih procesa.

  Da li je vaša kompanija spremna za eFiskalizaciju?

  Sve dodatne informacije, kao i celokupnu ponudu potražite od ASW Inženjering tima slanjem upita na [email protected].

  Izvor: BIZLife

  Foto: ASW Inženjering

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE