Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poreznici UPOZORILI vlasnike lokala da PRIJAVE nastupe pevača

  Uoči predstojećih praznika poreznici su upozorili vlasnike klubova, kafića, restorana i svih drugih objekata u kojima se organizuje nastup pevača da sa njima obavezno sklope ugovore i o tome do 5. januara obaveste Poresku upravu.

  U protivnom, rizikuju da im poreski inspektori privremeno zatvore lokal u trajanju od 30 dana.

  Istu obavezu imaju i zakupci prostora u kojem se održava „estradni program zabavne i narodne muzike ili drugi zabavni program“.

  „Podsećamo poreske obveznike koji u svojim ili zakupljenim objektima organizuju izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike ili drugih zabavnih programa, da su u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak građana, dužni da sa interpretatorom i drugim angažovanim licem na izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa zaključe ugovor“, ukazala je Poreska uprava Srbije.

  Poreskoj upravi se do petog u mesecu – svakog meseca – dostavlja pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima u prethodnom mesecu.

  „Nepostupanje u skladu sa Zakonom ima za posledicu meru privremene zabrane obavljanja delatnosti u trajanju do 30 dana poslodavcu ako organizuje izvođenje estradnog programa zabavne i narodne muzike ili drugog zabavnog programa, angažovanjem interpretatora i drugih lica bez zaključenog ugovora ili ako Poreskoj upravi u propisanom roku ne dostavi pismeno obaveštenje o zaključenim ugovorima“, upozorila je Poreska uprava.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE