Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Deloitte najbrže rastuće kompanije

  Deloitte lista najbrže rastućih IT kompanija: NIJEDNA iz SRBIJE

  Na najnovijoj listi najbrže rastućih IT kompanija u Centralnoj Evropi ove godine nema nijedne start-ap kompanije iz Srbije.

  Kompanije iz devet država ostvarile su plasman na glavnom takmičenju gde su najuspešnije bile iz Češke (19 kompanija) i Poljske sa 16 plasiranih firmi.

  Tri kompanije iz Srbije u specijalnoj kategoriji „Impact Stars“

  Na ovogodišnjem Deloitte-ovom konkursu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u Centralnoj Evropi (Fast 50 2021) nijedna kompanija iz Srbije nije uspela da se plasira na glavnu listu. Međutim, Srbija ima svoje predstavnike u specijalnoj kategoriji Impact Stars – kompanije Badin Soft i Peaksel iz Niša i Plus plus nove tehnologije iz Beograda.

  Kategorija „Impact Stars” prepoznaje kompanije koje svojim proizvodom ili uslugom imaju pozitivan uticaj na: društvo, poslovnu zajednicu, inovativnost, okolinu i različitost.

  Što se tiče okruženja, u ovaj izbor plasiralo se ukupno sedam hrvatskih kompanija – četiri su ostvarile plasman u glavnoj kategoriji 50 najbrže rastućih i tri u kategoriji Zvezde najvećeg rasta, dok su još tri posebno predstavljene u kategoriji Zvezde pozitivnog uticaja.

  Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Severna Makedonija nemaju nijednog predstavnika na listi.

  Na listi 50 najbrže rastućih su i Slovačka s pet kompanija, Bugarska s dve, Albanija, Estonija, Litvanija i Slovenija sa po jednom plasiranom kompanijom.

  Kako se navodi, pobednici, odnosno top 50 kompanija za 2021. godinu odbrani su na osnovu rasta prihoda tokom četiri godine (od 2017. do 2020.).

  Rekordna godina za kompanije

  Prema rečima Jareka Škvrne, izvršnog direktora Deloitte za Centralnu Evropu, ovo je bila rekordna godina na nekoliko načina.

  „Ove godine brojke su neverovatne. Ne samo da smo primili prijava više nego ikad ranije, nego je prosečna stopa rasta kompanija na takmičenju , na temelju prihoda takođe najveća ikad ostvarena i iznosi 2.278 odsto, najviše u 22. godišnjem rangu“, rekao je Škvrne, a navodi se na sajtu kompanije.

  Prva kompanija na listi, češki fintech business FTMO ostvario je najveći prihod i rast ikada zabeležen kod bilo koje kompanije- 39.432 odsto (zasnovano na na prihodim od 2017. do 2020.)

  “Ponosni smo što možemo da istaknemo dostignuća svih fantastična mladih tehnoloških preduzeća iz cele Centralne Evrope koji imaju tako važnu ulogu i pozitivno utiču i deluju kao pokretači daljeg rasta i uspeha”, naveo je Škvrne.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE