Da li jedete CRNU ČOKOLADU? Nekoliko je razloga zašto bi trebalo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li jedete CRNU ČOKOLADU? Nekoliko je razloga zašto bi trebalo

  Studija objavljena u Evropskom časopisu za preventivnu kardiologiju sugeriše da tamna čokolada pomaže u održavanju krvnih sudova i čuva naše srce zdravim.

  Autor studije Chayakrit Krittanawong s Medicinskog fakulteta u Hjustonu u Teksasu objasnio je da čokolada sadrži zdrave hranjive materije kao što su flavonoidi, metilksantini, polifenoli i stearinska kiselina koje mogu umanjiti upalu i povećati dobar holesterol.

  “Umerene količine čokolade izgleda da štite koronarne arterije, ali ne ukoliko je konzumirate u velikim količinama”, rekao je Krittanawong.

  Sve te velike reči poput flavonoidi, metilksantini, polifenoli i stearinska kiselina samo su stručan način da se kaže da je čokolada puna antioksidanata koji pomažu u smanjenju upale, poboljšavaju protok krvi i povećavaju raspoloženje i koncentraciju.

  U stvari, jedna porcija kakao proizvoda može sadržati više fitokemijskih antioksidanata od većine hrane. Osim toga njena antioksidtivna svojstva zadržavaju se tokom vremena i to recimo duže od antioksidativnih svojstava zelenog čaja, prenosi Klix.

  Treba napomenuti da se novo istraživanje osvrnulo i na sve studije u proteklih pet decenija, te da je ustanovilo da je konzumacija čokolade više puta sedmično povezana sa osam odsto smanjenim rizikom od bolesti koronarnih arterija.

  Takođe, istraživanje sugeriše da je konzumiranje kakaa povezano sa značajno nižom smrtnošću od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga dokazano je da kakao pomaže u sprečavanju moždanog udara.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE