BMW Biznis liga – vožnja od 200 km/h i na stazi i u poslu (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  BMW Biznis liga – vožnja od 200 km/h i na stazi i u poslu (FOTO)

  Takmičenje u vožnji automobila, koje medijska kuća BIZLife organizuje uz podršku BMW Srbija – BMW Biznis liga, održano je, po četvrti put, krajem septembra na NAVAK stazi. Najbolji iz sveta biznisa pokazali su da dobri menadžeri i dobri vozači imaju mnogo toga zajedničkog i odlično se snašli i iza upravljača BMW sportskih i biznis mašina.

  Učesnici četvrte runde BMW Biznis lige bili su:

  Zoran Đurić, generalni direktor, Miele Srbija; Bojana Bjeličić, direktor poreskog odeljenja, PWC; Goran Kovačević, generalni direktor, Viceroy Kopaonik; Ivana Radulović, CFO, Orion telekom doo; Igor Vojnović, Project Manager, NOVASTON; Jasenka Stekić, Head Of Marketing, GTC SA;

  Svi učesnici ulaze u borbu za titulu pobednika BMW Biznis lige, koji će biti proglašeni krajem 2021. godine, nakon što se završe sva planirana takmičenja.

  Takmičari su bili podeljeni u mušku i žensku konkurenciju a ceo program se odvijao pod nadzorom sertifikovanog BMW instruktora Mladena Alvirovića.

  Takmičenje BMW Biznis liga sastoji se od različitih aktivnosti kao što su ubrzanje iz mesta do 200 km/h i zaustavljanje, zatim merenje najboljeg vremena vožnje stazom kroz kapije, vežba ciljanog kočenja, prilikom koje svaki takmičar ubrzava do minimum 60 km/h i ima zadatak da zakoči što bliže postavljenoj meti, odnosno čunju, a tu je bila i vežba najbržeg slaloma na stazi.

  Zanimljivo je da su vremena u testu 0-200-0 kod muške i ženske ekipe bila vrlo slična. Najbrži rezultati se razlikuju u više-manje polovini sekunde, baš kao i najsporiji. Na ovom testu nijedan takmičar nije uspeo da oba puta dostigne brzinu i zakoči na predviđenom mestu. Neki su pali na prvom a neki na drugom pokušaju ali niko nije pokazao dovoljnu sigurnost da oba puta ima kontrolu nad vozilom.

  Muški deo ekipe na slalomu odnosno merenju vremena između čunjeva bio je brz i međusobno veoma ujednačen, vremena gotovo da su bila ista. Razlika između vremena muške ekipe i ženske ekipe na slalomu je u proseku oko 8 sekundi u korist muške ekipe.

  U muškoj ekipi niko nije imao kaznene poene na hendlingu odnosno u trci na stazi, nijedan oboren čunj, nijedna promašena kapija. Kod žena to nije bio slučaj.

  Najbolja takmičarka u ženskoj ekipi bila je Bojana Bjeličić sa ukupno 31 poenom dok je kod muškaraca „šampionsku titulu“ u ovoj rundi odneo je Zoran Đurić.

  Plasman posle četvrte runde:

  ŽENE

  Bojana Bjeličić     31 bod

  Ivana Radulović   15 bodova

  Jasenka Stekić     10 bodova

  MUŠKARCI

  Zoran Đurić    85 bodova

  Goran Kovačević    71 bod

  Igor Vojnović       68 bodova

   

  U narednim danima na BIZLife portalu ispratite sva dešavanja BMW Biznis lige i saznajte kako učesnici povezuju vožnju sa svojim poslovnim uspesima.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE