Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Biće DOČEKA, što su monteri bine još ranije „naslutili“ (FOTO)

  Na sednici Kriznog štaba za sprečavanje zaraze kovid-19 uoči dočeka Nove godine, ujedno i prvom zasedanju otkako je u Srbiji zabeležen slučaj omikron soja koronavirusa, odlučeno je da se proslave za predstojeće praznike dozvole, te da mere – ostanu iste.

  To je saopšteno nakon sednice Kriznog štaba.

  „Epidemiološka situacija stabilna poslednjih nedelja i stopa je među najnižima u Evropi. Ono što se pokazala kao ispravna odluka sa poslednje sednice Kriznog štaba je da raspust nije počeo ranije i da se u školama zadržala dobra epidemiološka situacija. Ovaj period slava i proslava evo već treću godinu redom pričamo da moramo biti svesni da je virus tu i da je omikron tu koji se znatno brže širi“, rekla je dr Kisić novinarima.

  Ona je dodala da su „kovid propusnice dale značajne rezultate i pored ograničenog broja inspketora“.

  „Oni vredno i marljivo rade, aplikacija će početi sa radom koja će sa većom verovatnoćom moći da vrši obuhvatniji nadzor. Moći će da se otkriju i plagijati koji su postojali kada su u pitanju kovid propusnice jer su nažalost neki građani imali takve vrste sertifikata“, rekla je ministarka.

  „Ovde nema ni prve ni druge strane, svi smo na jednoj strani, a virus na drugoj. Jedino sa Razmatrana je epidemiološka situacija. Sagledavajući sve, ovo je zajednički zaključak. U interesu svakog od nas je da sačuvamo zdravlje i okolinu“, dodala je ona.

  Navela je da će se sledeći sastanak Kriznog štaba održati odmah posle Nove godine.

  Da će ovakva odluka biti doneta, odnosno da sednica štaba neće doneti ništa novo, moglo se „naslutiti“ i ako ste tokom dana šetali centrom Beograda, konkretno pored Skupštine. Naime, još od prepodnevnih sati ispred zgrade parlamenta se uveliko postavljala velika bina za doček Nove godine…

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE