Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dmitrović: Roditelji pre za drugi STAN nego za drugo DETE

  Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović ponovo je u skupštini za lošu demografsku sliku Srbije optužio svest građana, uništenje porodice i „komoditet“.

  „Imamo bračne parove koji imaju jedno dete i kada treba da odluče da li da rode još jedno dete ili da kupe još jedan stan, 80 posto njih bira još jedan stan“, ocenio je Dmitrović.

  On je dodao da je stopa rađanja u Francuskoj najviša u Evropi i iznosi 1,8, da Francuza ima 65 miliona.
  „Značajno je što oni imaju oko šest miliona Muslimana koji i dalje imaju ono što su Hrišćani izgubili, a to je osećaj porodice“, rekao je Dmitrović i poručio da „možete imati jedno dete u vanbračnoj zajednici, ali u braku je neophodno roditi bar dvoje ili troje“.

  Ponovio je podatak da će Srbija ovu godinu završiti sa 70.000 više umrlih nego rođenih i da je to put ka nestajanju, te da će 2050. godine u Srbiji biti tek četiri miliona stanovnika.

  Dmitrović je istakao značaj predloženih mera, ali i naveo da novac nije jedini razlog što se ne rađaju deca.

  On je rekao da oni koji traže pravnu državu i sigurnost, i kada odu u Švedsku „gde svega imaju deset puta više“, takođe imaju po jedno dete.

  Ministar je rekao da će se problem demografije rešiti „tek kad svi shvate da nemamo veći problem od toga, da imamo sve više zakona o deci, a sve manje dece te da očigledno negde grešimo“.

  Poslanici su pre pauze završili objedinjenu raspravu o jedanaest zakonskih predloga među kojima je i zakon o podršci porodicama sa decom o kojem se najviše govorilo, a posle podne je na dnevnom redu izbor sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE