Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beč odobrio rekordne investicije za zaštitu klime

  Budžet grada Beča usvojen za naredne dve godine donosi rekordne investicije u zaštitu klime, pa će tako austrijska prestonica investirati 2,8 milijarde evra u mere za zaštitu klime u 2022. i 2023. godini.

  „U budžetu se odražava naš cilj da Beč do 2040. godine bude klimatski neutralan. Zaštita klime ima najviši prioritet i zato izdvajamo do sada najviše sredstava za promene u oblasti energije, grejanja i mobilnosti“, rekao je Jirgen Černohorski, član gradskog veća zadužen za životnu sredinu.

  Grad intenzivno investira u izgradnju javnog saobraćaja, obnovljivih izvora energije i toplotnu sanaciju zgrada. Jedno od težišta je između ostalog i proširenje solarnih postrojenja.

  Cilj je da se do 2025. godine proizvodi pet puta više struje nego u prethodnoj godini.

  Kako bi se to postiglo svake godine će se izgraditi onoliko solarnih postrojenja koliko je izgrađeno u poslednjih petnaest godina.

  Zahvaljujući novom planu energetskog zoniranja grad će moći da odredi područja u kojima će u novogradnji biti dozvoljeno korišćenje isključivo obnovljivog snabdevanja toplotnom energijom ili daljinskog grejanja.

  Svake godine će biti obezbeđeno 20 miliona evra za održive klimatske projekte u bečkim opštinama. Nastavlja se inicijativa ozelenjavanja sa 400.000 kvadratnih metara novih i obnovljenih parkova.

  „Želimo da sve Bečlije mogu da vode dobar i zdrav život, a za to je potrebna zdrava klima. Sa doslednom politikom zaštite klime želimo da doprinesemo da Beč i za 20 godina bude najbolji grad za život“, izjavio je Jirgen Černohorski.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Christian Houdek, Robert Peres

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE