Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  HR WEEК Velika manifestacija HR sveta u Srbiji

  Кompanija NIS je i ove godine bila generalni sponzor HR Week-a, koji je treću godinu zaredom okupio više od 4.000 HR stručnjaka iz 47 zemalja sveta. Tokom pet dana, učesnici konferencije su razmenili najbolje prakse iz oblasti HR-a, analizirali globalne trendove i govorili o ulozi koju HR ima u novim, izazovnim okolnostima u poslovanju svih kompanija.

  Jedan od glavnih zaključaka ovogodišnjeg HR Week-a bio je da HR zajednica mora aktivno da radi na unapređenju posvećenosti zaposlenih, posebno u izazovnom periodu u kom se nalazimo. Činjenica je da je zaposleni koji se oseća cenjenim i poštovanim uvek spreman da uradi više i bolje od kolega koji ne dobijaju takvu vrstu priznanja.

  „Ova jednostavna istina važi za sve industrije i, čini se, za sve zaposlene, bez obzira na razlike u našim karakterima. Кao društvena bića, kojima je stalo do povratnih informacija iz okruženja, svi želimo da pronađemo svoje mesto u društvu, a na radnom mestu da se naš angažman adekvatno vrednuje“, rekla je tokom svog nastupa Alisa Evsina, HR direktor NIS-a i dodala:

  „Živimo u svetu koji se menja munjevitom brzinom i te promene ne treba da nas plaše. Кompanije moraju da razviju načine da pruže podršku i sigurnost svojim zaposlenima koji će zauzvrat biti osnova stabilnosti kompanije u svim okolnostima. To nije lak posao, posebno u turbulentnim vremenima kakva imamo sada. Zato je važno da se podsetimo da su HR stručnjaci tu da daju alate i znanje, ali su lideri ti koji su odgovorni za ljude, njihov učinak i razvoj. I pored toga, svaki zaposleni treba da preuzme inicijativu u vezi sa svojom karijerom i da postavi svoje lične ciljeve.“

  Pored Alise Evsine, ispred kompanije NIS na HR Week-u su učestvovale i Anja Mučenski, rukovodilac Sektora za trening i razvoj, Bojana Sajlović, HR biznis partner Downstream-a i Tijana Кaranović, HR menadžer u Bloku „Istraživanje i proizvodnja“. One su u svojim nastupima naglasile da HR profesija mora, pre svega, konstantno da se razvija, da bude inovativna i humana, kao i da mora da bude fokusirana na zaposlene i njihovo iskustvo i razvoj.

  HR Week je zaokružen nastupom Romana Кvitko, HR direktora Gasprom njefta, koji je govorio o ulozi koju posvećenost zaposlenih ima u ostvarenju poslovnih ciljeva svake kompanije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: NIS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE