Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Avio karte

  Proglašen NAJGORI AERODROM na svetu: Kašnjenja gora nego bilo gde

  Aerodrom u Torontu Pirson, najveći međunarodni aerodrom u Kanadi, prethodnih pet godina dobijao je najviša priznanja za aerodromske usluge u Severnoj Americi, ali je i za poslednjih 12 meseci zaslužio novo posebno „priznanje“- proglašen je za najgori na svetu po kašnjenjima, prenosi Volstrit džornal.

  Ovaj aerodrom je godinama unazad osvajao vrhunska priznanja za aerodromske usluge, ali je sada u epicentru globalnog kolapsa u vazdušnom saobraćaju

  Kašnjenja u Torontu su gora nego bilo gde drugde u svetu, više od 53 odsto polazaka sa ovog kanadskog aerodroma tokom juna i jula nije stiglo na vreme na odredište, navode stručnjaci u avio-saobraćaju na osnovu analiza objavljenih na FlightAware sajtu koji prati u realnom vremenu avio-sabraćaj širom planete.

  Avion, pista, Pixabay

  Avion, pista, Pixabay

  Nakon Toronta, sledeća dva najgora na svetu, kada su u pitanju kašnjenja tokom juna i jula su aerodrom u Montrealu, a potom i onaj u Frankfurtu, sa naknadama za kašnjenje u odlasku od 48,2 odsto i 46,2 odsto.

  Stvari u Torontu postaju sve gore, navode stručnjaci i dodaju da su kašnjenja dostigla vrhunac 30. juna, kada je odloženo 347 letova ili 66,6 odsto planiranih avio polazaka.

  Problemi zbog većeg broja putnika, letova, nedostatka radnika…

  Problemi su nastali usred nepripremljenih uslova, povećanog obima putnika i letova nakon korone i letnje sezone, a usled nedostaka osoblja za utovar, istovar, na čeki inu…

  Aerodrom u Torontu se, kao i ostali, mesecima muči da podnese nalet potražnje jer je ukidanje ograničenja putovanja zbog kovida 19 u koliziji sa običnom sezonom putovanja u letnjoj sezoni.

  Mnogi vazdušni putevi i aerodromi nisu bili u poziciji da iznajme dovoljno radnika da zadovolje tu potražnju, nakon što su otpustili osoblje usred pandemije i hibernacije putovanja koju je korona izazvala.

  Lufthanza se izvinila putnicima zbog otkazivanja letova, a REŠENJE NEMA

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE